Telefoanele Nexus 6, reclamate de utilizatori pentru probleme cu conexiunile 3G/LTE

Telefoanele Nexus 6, reclamate de utilizatori pentru probleme cu conexiunile 3G/LTE

Nexus 6, cel mai avansat telefon Nexus al momentului, atrage atenţie nedorită asupra producătorului Motorola pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori încep să reclame probleme de natură hardware/software. Potrivit acestora, Nexus 6 ar avea probleme cu conexiunile de date, ce apar in mod aleatoriu şi nu pot fi remediate decât repornind telefonul mobil.

Nexus 6 by Samsung

Aparent, fără o legătură cu o anume versiune de software sau operator de telefonie, dispozitivele Nexus 6 afişează în dreptul simbolului pentru semnal un mesaj de eroare cu semnul exclamării, semnalând pierderea conexiunii la reţeaua 3G sau LTE. Erorile apar chiar şi atunci cânt telefonul se află în aproprierea releelor de comunicaţii mobile, nepărând să indice o problemă cauzată de semnalul prea slab. De asemenea, nu are importanţă dacă reţeaua WiFi este conectată sau nu.

Potrivit experienţei împărtăşite de membrii forumului XDA Developer, repornirea telefonului în mod repetat pare să remedieze problema conexiunii de date, însă doar pentru câta minute, după care acelaşi mesaj de eroare anunţă lipsa conexiunii la reţea. În mod ciudat, problemele au început să fie  semnalate doar în ultimele 5 – 6 zile, în special de către utilizatori ai reţelelor Sprint şi T-Mobile. Mai puţine la număr, probleme similare au fost semnalate şi în reţeaua Verizon, respectiv de un singur utilizator din Marea Britanie.

Aflată în curs de investigare, problema semnalată nu are încă un remediu şi nici o cauză clar definită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult