Telefoanele Pixel vor depinde de operatori pentru actualizări software

10.10.2016
Telefoanele Pixel vor depinde de operatori pentru actualizări software

Google a transmis un mesaj destul de clar în cadrul evenimentului de lansare al telefoanelor Pixel. Compania doreşte să aibă mai mult control atunci când lansează dispozitive sub brand propriu, lucru care nu putea să se întâmple cu seria Nexus. Cu toate acestea, în ciuda faptului că acum totul, de la promovare la vânzare trece prin filtrul Google, se pare că update-urile de software vor fi în continuare limitate de operatori, în cazul smartphone-urilor comercializate prin intermediul acestora.

Asemeni smartphone-urilor Nexus, telefoanele Pixel vor primi primele noile versiuni ale sistemului de operare Android. În ciuda acestui fapt, doar cele care au fost vândute fără un contract de servicii vor putea fi actualizate în prima zi, cele cumpărate de la operatori primind actualizarea abia după ce operatorul o verifică şi îi aduce modificările proprii. În timp ce operatorii vor fi responsabili pentru actualizările de software importante, dispozitivele Pixel vor fi întotdeauna la zi cu actualizările de securitate, care vor fi livrate direct de Google.

Practic, nu se schimbă mare lucru odată cu lansarea Pixel şi Pixel XL. La fel ca şi până acum, utilzatorii vor putea primi actualizări în prima zi doar dacă cumpără telefonul „la liber”. Diferenţa este că noile smartphone-uri Google au acces la câteva servicii şi funcţii în plus, pe care celelalte smartphone-uri cu Android 7.1 nu le vor primi foarte curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News