Telefonul cu acoperire terestră totală se pregăteşte de aterizare

06.04.2009
Telefonul cu acoperire terestră totală se pregăteşte de aterizare

Fie că suntem abonaţi la operatorul cu acoperirea cea mai mare, fie la operatorul cu cele mai mici tarife sau la operatorul cu cea mai bună reclamă, în toate cazurile ne vom lovi, mai devreme sau mai târziu, de inevitabilele zone fără semnal. Câtă vreme nu ne aflăm în vreo peşteră sau subsol, soluţia se află în mâinile companiei Elektrobit şi constă în utilizarea unui telefon hibrid GSM/Satelit.

Telefonul în cauză, pe care l-am ochit încă de acum un an, a fost prezentat zilele trecute la târgul de telefonie CTIA 2009 (1 – 3 aprilie, Las Vegas), remarcabile fiind câteva actualizări importante: platforma Windows Mobile 6.5 Professional şi ecranul touch de 2.6 inch (320 x 240 pixeli rezoluţie). Restul specificaţiilor le reamintim: GPS, Wi-Fi, Bluetooth, HSDPA, cameră foto de 3 MP şi slot microSD. Preţul nu a fost nici acum dezvăluit, iar perioada când telefonul va deveni disponibil rămâne stabilită undeva la sfârşitul lui 2009, începutul lui 2010.

Aria de utilizare rămâne totuşi limitată la continentul nord-american, acolo unde activează operatorul prin satelit Terrestar, în banda de 2.2 GHz. Rămâne de văzut dacă producătorii vor decide ca mai târziu telefonul hibrid să fie disponibil la nivel global.

Elektrobit GSM/Satellite Phone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News