Teracube a lansat un nou smartphone prietenos cu mediul înconjurător

07.10.2020
Teracube a lansat un nou smartphone prietenos cu mediul înconjurător

Compania Teracube, care produce smartphone-uri sustenabile, a lansat un nou model, al doilea din portofoliul său. Dispozitivul vine cu garanție de patru ani și va costa, în retail, doar 200 de dolari.

În garanție, Teracube repară dispozitivul în schimbul a 39 de dolari, orice problemă ar avea. Mai precis, dacă se arde placa de bază, utilizatorul plătește această sumă, dar și dacă este vorba despre o mufă de încărcare defectă. În acești bani sunt incluse și costurile de ridicare și livrare.

Citește și: Trei smartphone-uri decente, prietenoase cu mediul, pe care le poți cumpăra astăzi

Mai mult, producătorul oferă o baterie de schimb gratis în perioada de garanție.

Noul model, Teraube 2e, este un smartphone 4G care rulează Android 10, vine cu ecran IPS LCD cu diagonala de 6,1” (rezoluție de 1.560 x 720 pixeli), are chipset Mediatek Helio A25, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB și baterie Li-Po, detașabilă, de 4.000 mAh. Pe spate, smartphone-ul are o cameră principală de 13 MP și una ultrawide de 8 MP. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 8 MP.

Telefonul, care este dual-SIM, mai include slot pentru card micro-SD, jack audio universal de 3,5 mm și port USB-C.

Citește și: Smartphone-ul Fairphone 3+ a fost lansat, cu camere mai bune și mai mult plastic reciclat

Un sfert din plasticul folosit pe acest model este reciclat, iar carcasa livrată în cutie este biodegradabilă complet. Telefonul nu vine cu alte accesorii, precum încărcător, căști sau cablu de date.

Teracube este un proiect început pe platforma de crowdfunding Kickstarter. Noul model de telefon al companiei, lansat pe Indiegogo, poate fi precomandat la prețul promoțional de 100 de dolari, din SUA, Canada și Europa. Dispozitivele vor ajunge la clienții finali începând cu luna decembrie a acestui an.

Sursa: Indiegogo, Teracube

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult