Un iPhone 11 Pro recuperat din cuva colectoare a unei toalete publice funcționează încă

28.08.2020
Un iPhone 11 Pro recuperat din cuva colectoare a unei toalete publice funcționează încă
Foto: Pixabay

Angajații unei companii care goleau cuva colectoare a unei toalete publice au descoperit un smartphone iPhone 11 Pro pe fundul acesteia.

Tracy Kau, de la firma A-1 Sanitation, a declarat că el și colegii lui curățau toaleta din apropiere de Lacul Holland, din statul american Montana, când au văzut terminalul pe fundul recipientului.

După ce au observat dispozitivul, angajații au oprit pompa cu care goleau cuva și au extras terminalul cu un dispozitiv special folosit pentru sticle și alte obiecte care pot fi reciclate.

Kau și colegii lui au curățat telefonul, l-au dezinfectat și apoi l-au conectat la priză. Spre surprinderea lor, smartphone-ul funcționa impecabil.

Apple iPhone 11 Pro rezistă la apă, dar nu la orice lichid

Modelul iPhone 11 Pro dispune de standard IP68 pentru rezistență la praf și apă dulce. Totuși, certificarea respectivă nu se aplică pentru alte substanțe, precum apa sărată sau… urina.

Angajații de la A-1 Sanitation nu au putut intra în telefon, deoarece era blocat. Au găsit, însă, o modalitate de a găsi proprietarul: au scos cartela și au pus-o într-un alt telefon.

Așa au reușit să o identifice pe femeia căreia îi aparține smartphone-ul. Compania a anunțat recent că a expediat dispozitivul către proprietara acestuia.

Acesta nu este primul telefon Apple recuperat din lichid care funcționează. Recent, o fetiță de 6 ani a pescuit un iPhone XR care încă funcționa după ce a petrecut un an sub apă.

Mai mult, în urmă cu câteva luni un bărbat din China și-a recuperat, într-un mod descris ca fiind „miraculos”, după opt luni smartphone-ul iPhone care i-a scăpat într-un râu. Telefonul, care pare să fie un model iPhone 7 Plus, funcționa impecabil.

Sursa: UPI

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult