Un iPhone 12 fără decupaj în ecran a fost depistat în fişierele iOS 14. Cum va arăta următorul telefon Apple

26.03.2020
Un iPhone 12 fără decupaj în ecran a fost depistat în fişierele iOS 14. Cum va arăta următorul telefon Apple

Ieri scriam despre noi zvonuri care sugerau că Apple va renunţa la decupajul din ecran pe seria iPhone 12, iar astăzi avem noi informaţii care spun că această posibilitate ar putea deveni realitate. Codul sistemelor de operare iOS 13 şi 14 a fost „disecat” în ultimele câteva săptămâni şi au ieşit la suprafaţă câteva funcţii noi, noi produse neanunţate, iar acum avem chiar şi o primă fotografie „semi-oficială” cu design-ul iPhone 12.

Site-ul Svetapple.sk a dezvăluit o imagine pe care a găsit-o în codul iOS 14, care pare a fi o imagine pe care o vom putea găsi într-unul dintre manualele de utilizare ale următorului iPhone. Aceasta prezintă un telefon cu ecran complet, fără decupaj pe centru, cu o ramă puţin mai groasă şi cu puţine alte diferenţe faţă de generaţia curentă.

SvetApple a realizat şi o imagine „color” bazată pe acest design, pentru a ne prezenta design-ul într-o formă mai realistă, iar diferenţele sunt evidente. Bara din partea de sus, ignorată de Apple pe modelele iPhone X, XS şi 11, s-ar putea întoarce, cu ora exactă poziţionată central şi numele operatorului afişat permanent, similar cu modelele „clasice” de dinainte de iPhone X. Rama mai groasă în jurul ecranului are însă un scop: integrarea în partea de sus a tuturor senzorilor necesari pentru funcţia de autentificare biometrică Face ID.

Ce nu ştim însă este care model de iPhone se regăseşte în această fotografie? Este vorba despre un model iPhone 12 standard, sau despre o variantă iPhone 12 Pro? Oare toate modelele din 2020 vor fi livrate cu ecrane fără decupaj, sau doar cele scumpe? Rămâne să aşteptăm noi detalii pe căi neoficiale în următoarele luni şi anunţul oficial din septembrie pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări.

Totuşi, faptul că o astfel de imagine poate fi regăsită într-o versiune atât de timpurie a sistemului de operare iOS 14 sugerează că planul Apple este să lanseze cel puţin un model de iPhone fără notch în 2020.

Planurile se pot schimba însă în timp. Problemele de fabricaţie şi lipsa stocurilor de componente din China şi mai nou India ar putea să ducă la schimbarea design-ului sau amânarea lansării noilor iPhone-uri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult