Un iPhone cu Fortnite instalat poate costa și 14.000 de dolari pe eBay

18.08.2020
Un iPhone cu Fortnite instalat poate costa și 14.000 de dolari pe eBay

Apple a scos joi seară Fortnite de pe App Store, iar Epic Games a sărit imediat cu un proces în instanță pentru practici monopolare. Totuși, cei care au încă jocul instalat pe iPhone-uri pot să îl joace până la următorul patch major, care probabil va opri jocul să se conecteze la servere. Cei care încă au un iPhone cu Fortnite încearcă însă să facă profit de pe urma acestei situații, punând telefoanele la vânzare contra unor sume imense. Cât de fan Fortnite trebuie să fii însă să dai peste 5.000 de dolari pe un iPhone folosit care include jocul Fortnite instalat?

Există mulți vor să facă profit vânzându-și iPhone-urile la suprapreț doar pentru că au Fortnite deja instalat

Platforma de licitații eBay este acum plină de telefoane iPhone din toate generațiile mai recente, cu prețuri imense doar pentru că includ jocul Fortnite în memoria internă, care încă funcționează. Astfel, poți să licitezi încet pentru unul sau poți plăti prețul de „buy now” care poate porni de pe la 3.500 de dolari pentru un iPhone X cu 64 GB și poate ajunge și la 14.000 de dolari pentru varianta iPhone 11 Pro Max de 256 GB. Modelele iPhone 8 pot fi și mai ieftine de atât.

Este greu însă de crezut că există fani Fortnite atât de mari care să dea aceste sume de bani pe telefoane folosite doar pentru că includ jocul, fără să aibă deja jocul instalat pe dispozitivele lor. Mai mult, jocul nu este disponibil pe iOS, însă poți oricând să descarci jocul pe un telefon cu Android, direct de pe site-ul companiei. Iar un telefon Android care rulează Fortnite bine pornește de la 150-200 de dolari la second hand, nu de la 5.000 de dolari.

Probabil că acești vânzători se bazează pe faptul că este vorba despre un produs rar, pe care nu mulți încă îl au, iar asta ar putea fi adevărat peste șase luni sau un an, în cazul în care Fortnite nu se va întoarce pe App Store până atunci. Totuși, până atunci probabil, jocul nu va mai fi funcțional pe acele dispozitive.

O situație similară s-a întâmplat și în cazul consolelor PlayStation 4 atunci când Konami a scos de pe PlayStation Store jocul P.T., un demo jucabil pentru următorul joc din seria Silent Hill. În cazul respectiv însă, era vorba despre un joc care a fost disponibil doar pe PlayStation 4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult