Un iPhone X a supraviețuit după ce a căzut din avion de la 3.000 m

25.08.2021
Un iPhone X a supraviețuit după ce a căzut din avion de la 3.000 m

iPhone-urile și cam toate telefoanele high-end din ultima vreme sunt considerate dispozitive fragile, fiind construite din sticlă pe față și pe spate. Un pilot de avion însă spune că iPhone-ul său a supraviețuit unei căzături de la 3.000 de metri în timpul zborului, acesta reușind să îl găsească intact a doua zi. Desigur, telefonul avea o husă rezistentă, însă nu ne-am fi așteptat ca aceasta să îl protejeze de la un impact atât de mare, la o viteză de aproximativ 320 km/h.

iPhone-ul se afla într-o husă de protecție și a supraviețuit unui impact la 300 km/h

Evenimentul neplăcut a avut loc pe data de 8 august 2021, când „dmloftus” (numele utilizatorului de pe forumul diamondaviators) se întorcea acasă, în Atlanta, cu avionul personal Diamond DA40 din Colorado Springs. Modelul DA40 are un mic geam care poate fi deschis în timpul zborului, fiind util pentru a aerisi cabina sau pentru a răci echipamentele electronice. Totuși, dacă te apropii prea mult de geam cu obiecte ușoare, acestea pot fi trase afară de curent.

Încercând să facă o fotografie, din cauza turbulențelor, telefonul s-a apropiat foarte mult de acel geam și a căzut în gol de la 3.000m, iar „dmloftus” spune că nu îi părea foarte rău, întrucât era vorba despre un iPhone X de acum 4 ani. Totuși, atunci când și-a recuperat cartela SIM și a introdus-o într-un iPhone 6s, pe harta Find My iPhone, telefonul apărea că încă era online la ora 21:30 în seara trecută, chiar dacă telefonul căzuse din avion la 18:30.

Din curiozitate, acesta spune că a mers înapoi la locul în care a căzut telefonul, zburând până în Arkansas, și apoi cu mașina în mijlocul unui câmp, într-un lan de soia. Din păcate, telefonul nu mai răspundea la comenzi, întrucât bateria s-a consumat, dar după o oră de căutări în zona de 10 metri pe care o oferă Find My iPhone, telefonul a fost găsit, aparent fără daune. Ecranul și panelurile din sticlă erau intacte, iar telefonul a pornit imediat ce a fost conectat la o sursă de energie în mașină.

Husa pe care acesta a folosit-o era una generică de la Otterbox, un producător de accesorii despre care anterior am mai auzit prin prisma faptului că a dezvăluit design-uri ale unor telefoane nelansate. Acesta este însă un caz fericit, întrucât majoritatea utilizatorilor de telefoane au avut chiar și mici accidente, care au dus la distrugerea sticlei de la un impact de numai câțiva centimetri.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult