Un ministru din Rusia le promite cetățenilor că vor avea acces la iPhone 14

08.09.2022
Un ministru din Rusia le promite cetățenilor că vor avea acces la iPhone 14
Foto: Profimedia Images

Apple a lansat noua serie de smartphone-uri iPhone 14, din care fac parte patru modele. Rușii nu pot cumpăra dispozitivele pe canale oficiale deoarece compania americană Apple și-a suspendat operațiunile de pe piață după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Totuși, ministrul Comerțului, Denis Manturov, le promite cetățenilor care își doresc smartphone-urile că le vor putea cumpăra.

Rusia reușește să aducă produse la care nu mai are acces folosind „importurile paralele”. Mecanismul nu este complicat. Moscova importă produsele respective din țări cu care are relații bune, precum foștii sateliți sovietici. Produsele ajung la preț mai ridicat, cu până la 20%, pe piața rusă.

Noile telefoane lansate de Apple au prețuri care pornesc de la 800 de dolari (cel mai ieftin iPhone 14) și trec de 1.100 de dolari în cazul iPhone 14 Pro Max.

Smartphone-urile lansate pe 7 septembrie de Apple arată similar cu cele din seria iPhone 13, dar vin cu câteva caracteristici noi. Acestea includ pentru prima dată o cameră pentru selfie-uri cu autofocus, iar pe modelele Pro senzorul camerei principale este acum de 48 MP.

Tot modelele Pro includ, pentru prima dată pe un telefon Apple, display always-on, tehnologie disponibilă de multă vreme pe smartphone-uri cu sistem de operare Android. Mai mult, aceste modele renunță la notch, care este înlocuit cu o zonă numită Dynamic Island.

Sursa: The Moscow Times

Urmărește Go4IT.ro pe Google News