Un nou iPhone cu 5G ar putea fi lansat în luna martie

07.02.2022
Un nou iPhone cu 5G ar putea fi lansat în luna martie

Apple obișnuiește să lanseze upgrade-uri pentru dispozitivele sale pe baza unui program bine pus la punct. Astfel, la doi ani după debutul modelului iPhone SE din generația a doua, a venit momentul să vedem o nouă generație, cu hardware actualizat. De asemenea, iPad Air ar fi la rând pentru un upgrade, întrucât nu a primit unul în toamnă. Conform Bloomberg, Apple pregătește un eveniment de lansare pe 8 martie, unde vom vedea aceste două dispozitive.

iPhone SE3, iPad Air 5 și iOS 15.4 ar putea fi cele trei anunțuri ale evenimentului Apple

Apple păstrează anunțurile din primăvară pentru „upgrade-uri”, nu pentru dispozitive complet noi, așa cum face în toamnă. Astfel, noul iPhone SE din generația a treia nu va fi un dispozitiv complet nou. Zvonurile din ultimele luni sugerează că noul iPhone SE (3rd generation) sau iPhone SE Plus, nu va fi altceva decât un iPhone 8 cu hardware mai nou la interior. Acesta ar putea primi noul chipset Apple A15, care se regăsește în modelele iPhone 13, cu tot cu modem-ul 5G. Astfel, acesta ar fi primul iPhone cu 5G care ajunge pe piață la un preț de 399 dolari. În prezent, cel mai ieftin iPhone cu 5G este iPhone 12 Mini, care pornește de la 599 dolari în varianta cu 64 GB.

Totuși, asta înseamnă că iPhone SE va rămâne la vechiul design, cu ecran LCD de 4,7”, buton Home cu Touch ID, o singură cameră foto și o baterie mică. Există încă un public care preferă Touch ID față de Face ID.

iPad Air 5 cu procesor Apple A15 este încă un upgrade pe care îl așteptam. Credeam că această tabletă va fi disponibilă din toamna lui 2021, însă Apple a preferat să actualizeze doar varianta Mini. Design-ul este așteptat să fie similar cu cel al generației iPad Air 4.

Odată cu aceste două dispozitive ar putea debuta și noul iOS 15.4, versiunea de software care va introduce posibilitatea de a debloca un iPhone cu Face ID chiar și cu masca pe față.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult