Un smartphone scăpat în mare a fost găsit funcțional după șase zile

26.07.2020
Un smartphone scăpat în mare a fost găsit funcțional după șase zile
Foto: Ben Schofield

Un smartphone scăpat în mare de un marinar a fost recuperat șase zile mai târziu în stare perfectă de funcționare.

Ben Schofield a scăpat telefonul, un iPhone X, pe când lucra pe puntea navei muzeu Regal Lady, transmite The Independent. Smartphone-ul a ajuns pe fundul portului, la o adâncime de 15 metri.

Schofield a rugat un prieten să se scufunde după dispozitiv, dar operațiunea nu a avut succes. Ulterior, peste o săptămână, la reflux, a reușit să recupereze telefonul.

Foto: Ben Schofield

Smartphone-ul era plin de noroi, dar funcționa. „Am mers să i-l arăt șefului meu și am simțit că mi-a vibrat în mână. Spre uimirea mea, era încă pornit”, a declarat marinarul. Nivelul bateriei era la 3%.

Ulterior, Schofield a curățat smartphone-ul și l-a pus la uscat. Acum, bărbatul folosește dispozitivul zi de zi, fără probleme.

Modelul iPhone X a fost lansat în 2017 și are rating IP67 pentru rezistență la praf și apă. Smartphone-ul a fost gândit să reziste 30 de minute la o adâncime maximă de 1,5 metri.

Smartphone-urile Apple rezistă la adâncimi mari

Nu este prima dată când un iPhone ajunge în apă adâncă și este recuperat în stare de funcționare după mai mult timp.

Recent, o fetiță de 6 ani a „pescuit” ceva neașteptat: un iPhone XR care încă funcționa. Telefonul ajunsese în apă în urmă cu un an.

Mai mult, un bărbat din China și-a recuperat, într-un mod descris ca fiind „miraculos”, după opt luni, smartphone-ul iPhone care i-a scăpat într-un râu. Telefonul, care pare să fie un model iPhone 7 Plus, funcționa impecabil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult