Update-ul la Android 11 pentru Xiaomi Mi A3 poate strica telefoanele. Compania promite reparații gratuite

05.01.2021
Update-ul la Android 11 pentru Xiaomi Mi A3 poate strica telefoanele. Compania promite reparații gratuite

Xiaomi nu pare să reușească să dea de cap actualizărilor pentru dispozitivele sale din seria Mi A, cele încadrate în programul Android One. Probabil că acesta este și motivul pentru care producătorul chinez a renunțat la această serie, întrucât nu este prima dată când lansează o actualizare cu probleme pentru astfel de dispozitive. Cel mai nou update pentru dispozitivele Xiaomi Mi A3, care aduce sistemul de operare la versiunea Android 11, pare să strice telefoanele, acestea rămânând blocate sau refuzând să se mai pornească.

Nu este prima dată când Xiaomi Mi A3 primește un update cu probleme

Se pare că cei de la Xiaomi au încercat să ofere utilizatorilor o „surpriză” de sărbători, oferind Android 11 pe dispozitivele Mi A3, lansate în urmă cu mai bine de un an. Din păcate însă, această surpriză a avut și efectul neplăcut de a strica anumite unități. Unii utilizatori raportează că telefoanele lor nu se mai pornesc sau refuză să intre chiar și în meniul de siguranță, unde ar putea folosi fastboot pentru a rezolva problema.

O problemă similară cu modelele Xiaomi Mi A3 a apărut și în urmă cu un an, când compania a lansat Android 10 pe aceste dispozitive. Rezolvarea pare însă să fie una singură: utilizatorii trebuie să apeleze la un service Xiaomi. Desigur, acestea nu sunt disponibile în toată lumea, ci doar acolo unde telefoanele sunt vândute în mod oficial. Din fericire, în România avem acum și astfel de centre care pot oferi reparații.

Problema a apărut în India, deci reprezentanții Xiaomi India sunt cei care au oferit declarații oficiale, însă nu este clar dacă acest update cu probleme a ajuns și pe dispozitivele din alte țări. De asemenea, cei care cumpără telefoane din magazine care aduc stocuri din alte țări ar putea fi afectați oriunde în lume de o problemă care apare doar pe telefoane din India sau China.

Compania promite reparații gratuite

Pentru moment, dacă aveți un Xiaomi Mi A3 și primiți update-ul la Android 11, indicat ar fi să îl evitați până când compania rezolvă problema.

Iată declarația oficială a Xiaomi India:

„Cunoaștem problemele pe care unele unități Mi A3 le au după recentul update la Android 11. Am oprit lansarea software între timp.

Cerem utilizatorilor care au probleme să viziteze cele peste 2.000 de centre de service din toată țara, unde o rezolvare va fi oferită necondiționat (chiar dacă dispozitivul este sau nu în perioada de garanție).

Regretăm inconveniența pe care această situație a creat-o. Ca brand, suntem dedicați oferirii celor mai bune experiențe de utilizare și vom continua să ne îmbunătățim produsele și serviciile.”

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult