Următorul iPhone nu se va numi nici iPhone 9 nici iPhone SE. Numele telefonului de 400$ este mult mai simplu de atât

21.02.2020
Următorul iPhone nu se va numi nici iPhone 9 nici iPhone SE. Numele telefonului de 400$ este mult mai simplu de atât

Următorul iPhone care se va lansa pe piaţă nu va fi un model de top. Compania pare să încerce din nou să ofere o soluţie „de medie”, cu un design nu tocmai nou, însă cu hardware puternic la interior. Până acum, telefonul a fost numit „neoficial” iPhone 9 sau iPhone SE2, însă se pare că Apple are în plan un alt nume, mult mai simplu, dar care cu siguranţă va crea confuzie între utilizatori. Conform unor surse din interiorul Apple, noul iPhone se va numi pur şi simplu… iPhone.

Conform Front Page Tech, un podcast de tehnologie, o sursă din cadrul Apple a confirmat faptul că Apple nu va numi telefonul nou nici iPhone 9, nici iPhone SE2. Ideea din spatele numelui „iPhone” este simplă. Acesta este modelul iPhone de bază, care poate să facă tot ce fac şi celelalte modele de iPhone mai scumpe. La interior, acesta va beneficia de hardware-ul de top al modelelor iPhone 11, cu chipset Apple A13 Bionic, în timp ce la exterior acesta va fi mai degrabă similar cu iPhone 8.

Această strategie este similară cu cea a modelelor de iPad. Compania numeşte fiecare generaţie de iPad simplu iPad, diferenţiindu-le folosind descrieri precum „generaţia a 7-a”, sau iPad Air „generaţia a 3-a”. În anumite cazuri sunt folosite pentru diferenţiere şi anii de lansare. În cazul modelelor MacBook, de exemplu, modelele includ anul şi perioada lansării „early-2015”, „late-2017”, „mid-2012”, etc.

Având în vedere că noul iPhone de buget va fi numit simplu „iPhone”, este posibil ca şi modelele iPhone 12 să se alinieze la o nouă strategie de nume. iPhone Pro ar putea fi numele care va fi folosit pentru modelele de top în viitor, acestea putând fi diferenţiate folosind anul lansării, în timp ce iPhone „Air”, sau un alt nume de acest gen ar putea fi folosit pentru modelul iPhone 12 de bază.

Aceeaşi sursă confirmă şi preţul de lansare la noului iPhone 2020. Acesta va intra în oferta magazinelor în SUA la preţul de 399 dolari în varianta de 64 GB, cu 50 de dolari mai puţin decât costă acum iPhone 8 cu stocare similară, în timp ce versiunea cu 128 GB va costa doar 450 de dolari. Fiind vorba despre preţuri pentru SUA, acestea nu includ şi taxe. Ne putem aştepta în europa la preţuri în jurul a 450-500 euro pentru noul iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult