Vești bune! Galaxy Z Fold5 ar putea fi mai mare și mai greu decât Fold4

09.01.2023
Vești bune! Galaxy Z Fold5 ar putea fi mai mare și mai greu decât Fold4

Momentan ne pregătim de lansarea Galaxy S23 de la Samsung, seria flagship de dispozitive „tradiționale” ale companiei, însă spre finalul verii vom vedea cu siguranță și noile modele Galaxy Z, cu ecrane pliabile. Nu sunt așteptate diferențe majore în 2023 față de generațiile anterioare, însă primele informații neoficiale spun că Galaxy Z Fold5 ar putea fi mai mare și mai greu decât modelul de anul trecut. Aceasta este însă o veste bună pentru utilizatori.

Galaxy Z Fold5 ar putea integra S-Pen în carcasă

Conform The Pixel, un site de tech vietnamez, Samsung ar pregăti Galaxy Z Fold4 cu două jumătăți mai groase decât până acum. Dacă Galaxy Z Fold4 venea cu un profil de 6,3mm atunci când era deschis, modelul Fold5 va folosi o carcasă cu grosime de 6,5mm. De asemenea, greutatea crește de la 263 la 275 de grame.

Cei care au urmărit zvonurile legate de următorul model Fold de la Samsung probabil că au intuit motivul pentru care Samsung ar putea lua decizia de a mări dispozitivul: integrarea unui stylus S-Pen direct în carcasă. Deja de două generații, modelele Z Fold pot folosi stylus-uri, însă acestea trebuie purtate separat, într-o husă cu spațiu dedicat pentru acesta. În cazul lui Galaxy Z Fold5, S-Pen-ul ar fi integrat direct în telefon, așa cum am văzut în trecut pe modelele Note și Galaxy S22 Ultra.

Având mai mult spațiu disponibil la interior, Samsung ar putea integra și o baterie mai mare, care să ofere autonomie crescută față de variantele anterioare, dar și camere mai avansate, cu senzori mai mari. La interior, cel mai probabil vom găsi un Snapdragon 8+ Gen 2, procesorul pe care îl așteptăm de la Qualcomm în cea de-a doua jumătate a anului.

Este interesant însă faptul că alți producători merg în direcția opusă cu telefoanele pliabile. Xiaomi a lansat MIX Fold 2, cu un corp foarte subțire și greutate similară cu cea a unui telefon obișnuit, în timp ce Oppo reduce dimensiunile și greutatea modelului Find N2, după ce Find N era deja printre cele mai mici dispozitive pe format „Fold”.

sursa: The Pixel

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult