Vivo X80 Pro primește dată de lansare și listă neoficială cu specificații

18.04.2022
Vivo X80 Pro primește dată de lansare și listă neoficială cu specificații

Pregătit mai întâi pentru lansare în China, Vivo X80 Pro este așteptat atât în echipare Dimensity 9000, dar și cu Snapdragon 8 Gen 1, vârful de gamă ajungând cel mai probabil și în magazinele europene.

Potrivit informațiilor neoficiale, Vivo X80 și versiunea X80 Pro vor fi prezentate pentru piața din China pe data de 25 aprilie, lansarea versiunii destinate piețelor internaționale nefiind confirmată, deocamdată.

Seria X80 este așteptată cu sistem triple-camera, respectiv lentile semnate de celebrul brand Zeiss. Aparent, principalul element de atracție va fi protecția Zeiss T*, eficientă atât împotriva zgârieturilor accidentale, dar și ca filtru împotriva ar artefactelor vizuale nedorite, sesizabile mai ales în jurul surselor de lumină puternică, în pozele obținute pe timp de noapte.

Lista preliminară cu specificații menționează o configurație foto cu senzor principal 50MP IMX866 (RGBW), asistat cu tehnologie optică de stabilizare a imaginii. Rețeta este completată cu o cameră ultra-wide de 48MP (senzor Sony IMX598) și cameră telephoto de 12MP (senzor Sony IMX663 cu zoom optic 2X). Vestea proastă este că vârful de gamă Vivo omite tehnologia Periscope, amatorii de poze cu zoom la „volum mare” trebuind să caute alte soluții.

Vivo X80, va fi construit în jurul unui ecran Full HD+ de 6,56” de tip LTPO, cu refresh rate variabil. Acesta va folosi chipset-ul MediaTek Dimensity 8000, proaspăt lansat pe piață și va beneficia de memorie LPDDR4X. Configurațiile vor ajunge până la 12 GB. Modelul Pro duce tehnologia la revizia LTPO E5 și diagonala la 6.78 inch, în timp ce selecția de chipseturi se deschide și către popularul Snapdragon 8 Gen 1. Potrivit zvonurilor, Vivo X80 Pro+ va fi anunțat luna aceasta, însă problemele cauzate de măsurile impuse de carantină pentru gestionarea pandemiei COVID-19 ar putea împinge data de lansare în magazine până după jumătatea acestui an, fabricile responsabile cu asamblarea acestuia fiind momentan închise.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult