WhatsApp suportă acum apeluri video/audio și din aplicația pentru PC

04.03.2021
WhatsApp suportă acum apeluri video/audio și din aplicația pentru PC
Foto: pixabay.com

WhatsApp a fost una dintre aplicațiile care a venit târziu pe PC, soluția propusă având multe dezavantaje, cum ar fi necesitatea autentificării prin aplicația de mobil și limitarea doar la schimburi de mesaje text. Din fericire, lucrurile s-au schimbat între timp, versiunea WhatsApp pentru PC oferind acum același sistem de criptare end-to-end și funcționalitate, ca și ediția de mobil.

Varianta Web și aplicația de PC WhatsApp nu permiteau accesul la toate funcțiile de pe mobil. Spre exemplu, nu puteai iniția sau răspunde de pe PC la apelurile de voce și video, trebuind să scoți din buzunar telefonul mobil.

Parte din efortul Facebook pentru reabilitarea imaginii WhatsApp, extinderea opțiunii pentru apeluri audio/video la toți utilizatorii WhatsApp, indiferent de tipul platformei folosite, întră în aplicare chiar de astăzi.

WhatsApp PC

Acum că mulți utilizatori de WhatsApp lucrează de acasă, se întâmplă mai des să fi în fața unui computer decât pe telefon. De asemenea, gradul de utilizare al serviciilor de apeluri voce și video a crescut semnificativ în ultimul an, apărând numeroși alți competitori care încearcă să se plieze la nevoile utilizatorilor. Privind din această perspectivă, extinderea funcționalității WhatsApp s-a făcut mai degrabă din necesitate, decât pentru satisfacerea unei nișe restrânse de utilizatori.

Totuși, comparat versiunii WhatsApp pentru mobil, rămân câteva limitări. Deocamdată, aplicația desktop acceptă doar apelurile unu la unu, nu și sesiunile Group Call. WhatsApp promite că va elimina și această limitare, însă nu precizează când anume.

O altă limitarea ține de folosirea sistemului de criptare end-to-end, încă nesuportat și pe Facebook Messenger. Asta înseamnă că sesiunile de apeluri video pe WhatsApp nu pot include și participanți conectați prin Facebook Messenger, deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult