Xiaomi 13 Lite, confirmat cu noi imagini și specificații neoficiale

22.02.2023
Xiaomi 13 Lite, confirmat cu noi imagini și specificații neoficiale

Versiunea ceva mai accesibilă a seriei flagship, Xiaomi 13 Lite pare că va debuta ca un rebrand pentru piața europeană adus modelului pentru China, Xiaomi Civi 2.

Lansat pentru piața din China încă din luna septembrie, Xiaomi Civi 2 are ca principal element distinctiv „insula dinamică” inspirată de iPhone 14. Probabil că alternativa Xiaomi 13 Lite se va diferenția cel mai bine prin prețul de 500 euro, ajustat mult peste nivelul ediției pentru China (350 euro).

Chiar dacă are o „insulă dinamică” pe partea din față, software-ul Xiaomi nu este similar cu cel de la Apple, deci ai mai degrabă un decupaj mare, fără avantajele software de multitasking. Din fericire, există deja soluții dezvoltate de comunitate în acest sens. Cât despre avantajele oferite, se pare că perforația ovală este folosită pentru acomodarea unei a doua camere frontală și bliz LED. Astfel, te alegi cu o cameră wide plus o cameră ultrawide pentru poze de grup, ambele de 32MP.

Xiaomi 13 Lite va fi lansat cu chipset Snapdragon 7 Gen 1 și va integra un ecran OLED performant, de 6,55” cu rezoluție Full HD, refresh rate de 120 Hz și luminozitate de 1.000 nits. Configurația va include 8GB memorie RAM, respectiv 128GB sau 256GB stocare internă. De asemenea, acumulatorul de 4.500 mAh se va încărca la 67W, iar adaptorul de priză va fi inclus în cutie.

Aranjamentul de camere foto are ca element principal senzorul Sony IMX766 de 50 MP, plus o cameră ultra-wide de 20 MP. Există și o cameră macro de 2 MP, prezentă mai degrabă cu rol de decor.

Telefonul cu dimensiuni 159.2 x 72.7 x 7.23mm și greutate de 171.8 vine cu un design exterior asemănător modelului premium, Xiaomi 13. Totuși, vor fi unele diferențe în zona „insulei” camerei foto, precum și la calitatea asamblării (fără certificare IP68, pentru protecție la apă și praf).

Xiaomi 13 Lite ar putea fi lansat oficial pe 26 februarie, simultan cu edițiile flagship Xiaomi 13 și 13 Pro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult