Xiaomi a pus lansarea Mi MIX 4 cu o zi înaintea evenimentului Samsung

04.08.2021

Xiaomi a reușit în ultimii câțiva ani să facă toate mișcările corecte pentru a câștiga noi clienți pe piața de smartphone-uri. Desigur, compania a fost printre cele mai avantajate de problemele pe care Huawei le-a întâmpinat din cauza restricțiilor SUA, însă și un lanț de lansări pentru dispozitive de calitate la prețuri accesibile a dus la o creștere semnificativă în piață. Acum, Xiaomi se concentrează pe lupta cu Samsung, pregătind lansarea noului său smartphone high-end, Mi MIX 4, cu doar o zi înainte de lansarea dispozitivelor pliabile ale producătorului sud coreean.

Xiaomi Mi MIX 4 va fi primul telefon al companiei cu o cameră ascunsă sub ecran

Mult așteptatul Xiaomi Mi MIX 4, primul telefon al companiei care va beneficia de un ecran OLED care ascunde în spatele său camera frontală, va fi lansat oficial pe data de 10 august. Acesta este așteptat cu hardware de top, precum un chipset Snapdragon 888 și configurație cu 8 sau 12 GB RAM și 256 GB stocare, alături de un sistem de camere avansat, probabil similar cu cel de pe Xiaomi Mi 11 Ultra. Primele imagini bazate pe schițele telefonului sugerează că acesta va folosi și un ecran secundar pe partea din spate.

Chiar dacă nu avem foarte multe informații despre modul în care Xiaomi va ascunde camera frontală în spatele ecranului, un clip video publicat pe Weibo de către contul Digital Chat Station (disponibil mai sus) dezvăluie că avem în continuare de a face cu un ecran perforat, dar doar parțial. Practic, zona de la suprafață a ecranului, unde sunt poziționați pixelii, este încă acolo, iar doar stratul de jos are un mic orificiu pentru cameră.

De altfel, clipul dezvăluie și faptul că telefoanele cu camere ascunse nu trebuie să pună camera într-un colț sau pe centru, putând alege oricare altă poziție, fără să afecteze estetica dispozitivului. În cazul Mi MIX 4, Xiaomi pare să fi ales locul pentru cameră undeva la mijlocul distanței dintre colț și centrul ecranului pe marginea de sus.

Evenimentul de lansare pentru Mi MIX 4 va avea loc în China, deci probabil că va mai dura o perioadă până când telefonul va fi lansat și în Europa.

sursa: GSM Arena, Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult