Xiaomi brevetează propria interpretare a camerei „periscope” folosită de Huawei

08.07.2019
Xiaomi brevetează propria interpretare a camerei „periscope” folosită de Huawei

Următorul flagship Xiaomi ar putea avea o cameră foto prevăzută cu zoom optic, după modelul tehnologiei Periscope folosită de Huawei.

Tehnologia, uşor diferită, este descrisă deja într-o aplicaţie pentru brevet, confirmând planurile Xiaomi pentru viitorul apropiat.

Trendul pornit de Oppo şi Huawei prin lansarea de produse smarthone capabile să ofere zoom optic până la valoarea 10x pe camera foto principală nu poate fi ignorat de Xiaomi, producătorul asiatic consfinţind într-un brevet detaliile propriei interpretări a tehnologiei Periscope.

Astfel, brevetul descrie o cameră foto principală folosită împreună cu cel puţin un obiectiv secundar cu optică în stilul Periscope, desfăşurată pe axa orizontală a carcasei telefonului. Folosind lentile asimetrice care exploatează fenomenul de refracţie a luminii, camera foto va putea oferi zoom optic variabil fără compromisul unei protuberanţe voluminoase pe spatele telefonului. Cel mai important, tehnologia permite zoom optic fără pierderi de calitate, în mod tradiţional acesta fiind cel mai mare neajuns al camerelor foto pentru telefoane mobile.

Potrivit speculaţilor, următorul flagship Xiaomi Mi Mix 4 ar putea fi primul beneficiar al noii tehnologii pentru camere foto cu zoom optic în stitlul Periscope, adăugată în completarea unei camere foto principale de 64 MP.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult