Xiaomi lansează primul smartphone în cadrul programului Android One, rulând o versiune nemodificată de Android Nougat

05.09.2017
Xiaomi lansează primul smartphone în cadrul programului Android One, rulând o versiune nemodificată de Android Nougat

Xiaomi Mi A1 preia hardware-ul folosit cu modelul Mi 5X deja lansat, schimbând doar denumirea pentru a reflecta statutul de prim smartphone lansat în cadrul programului Android One.

Prezentat la New Delhi, Xiaomi Mi A1 rulează o versiune nemodificată de Android 7.1.2 Nougat şi este motorizat de chipsetul Snapdragon 625, realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi ajutat cu o cantitate de 4GB memorie RAM.

Piesa de rezistenţă este însă ecranul Full HD cu tehnologie IPS, măsurând 5.5”, alături de sistemul dual camera (12MP + 12MP şi zoom optic 2x) preluat de la vârful de gamă Xiaomi Mi 6. Livrat fără interfaţa MIUI, dispozitivul păstrează totuşi aplicaţia dedicată pentru camera foto, optimizată pentru a pune mai bine în valoare hardware-ul folosit.

Carcasa metalică în greutate de 165 grame adăposteşte un acumulator de 3080 mAh cu funcţie de încărcare rapidă şi conector USB-C.

Lista dotărilor este completată cu o cameră frontală de 5MP, 64GB memorie internă şi slot microSD.

Lansat pentru piaţa din India cu un preţ apropiat sumei de 200 euro, Xiaomi Mi A1 va fi disponibil în alte 37 de ţări, printre care şi România, în versiuni de culoare roz, negru şi auriu, începând cu data de 12 septembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult