Xiaomi ar putea plagia Huawei, lansând un telefon pliabil inspirat de modelul Mate Xs

05.06.2020
Xiaomi ar putea plagia Huawei, lansând un telefon pliabil inspirat de modelul Mate Xs

Deși „suferă” de aceeași problemă a costului prohibitiv va și rivalul Samsung, noul telefon pliabil Huawei Mate Xs a reușit să primească în mare parte aprecieri pozitive, aparent, motivând rivalul Xiaomi să copieze rețeta.

Deconspirat de schițele incluse într-un brevet recent acordat, planul celor de la Xiaomi vizează lansarea unui nou model de telefon pliabil, cu design vădit inspirat de un produs al rivalului Huawei.

Nu este clar cum anume a fost obținut brevetul respectiv, prin definiție, tehnologiile nou brevetate trebuind să descrie inovații reale, care nu se regăsesc în brevetul altui producător. Totuși, Xiaomi descrie un produs care a putea intra cu ușurință în portretul robot al modelului Mate Xs lansat deja de Huawei: ecran pliabil pe exteriorul carcasei ce se deschide din partea stângă, posibilitatea adaptării smartphone-ului la formatul unei tablete compacte și cu ecranul aproximativ pătrat, având camera foto și alți senzori plasați pe o bandă îngustă lăsată într-o zonă neacoperită de ecranul pliat pentru transport.

Completând lista de asemănări, telefonul pliabil brevetat de Xiaomi ar urma să aibă un buton pentru eliberarea ecranului plasat pe lateralul carcasei, respectiv taste Power și Volum pe latura opusă.

Pe colțul porțiunii de carcasă rămasă neînvăluită de ecran se va afla conectorul USB-C. Putem doar presupune că pe latura opusă vom găsi și o ieșire pentru căști de tip jack.

Cert este că Xiaomi experimentează de ceva timp cu telefoane pliabile, ultimul exemplu fiind un model al cărui ecran are două zone de pliere. Probabil, nu foarte practic, designul anterior ar putea fi schimbat cu ceva care funcționează, eventual, puternic inspirat de competiție.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult