Xiaomi Mi 10 Ultra ar putea fi primul telefon cu cameră sub ecran

11.08.2020
Xiaomi Mi 10 Ultra ar putea fi primul telefon cu cameră sub ecran

Xiaomi obișnuia să demonstreze noi tehnologii pe seriile de dispozitive Mi MIX, dar de data aceasta, modelul Mi 10 Ultra ar putea fi cel care întrece toate așteptările. Compania ar putea anunța modelul Ultra astăzi, 11 august, pentru a marca 10 ani de la fondarea companiei. Acesta ar putea fi un nou smartphone de top de la producătorul chinez, care ar putea oferi o capabilitate pe care o așteptăm de cel puțin doi ani: cameră frontală sub ecran.

Xiaomi Mi 10 Ultra ar putea fi primul telefon cu o cameră sub ecran

Informații despre Xiaomi Mi 10 Ultra au tot început să apară în ultimele câteva zile, fiind deja disponibile și fotografii neoficiale cu telefonul. Xiaomi a demonstrat încă de anul trecut tehnologia camerelor sub display, spunând la momentul respectiv că poate exista o degradare a calității fotografiilor și că lucrează la îmbunătățirea performanței. Probabil că această tehnologie a ajuns deja într-un punct în care diferențele sunt minime, așa că poate fi inclusă și într-un produs finit.

Informația vine chiar de la Ross Young, fondator al companiei de studiu de piață DisplaySearch, care spune că noul Xiaomi Mi 10 Ultra va fi primul dispozitiv cu o cameră sub ecran, în timp ce dimensiunile sale vor fi reduse. Acest model ar putea fi însă unul „demonstrativ”, sugerând fie că telefonul nu va ajunge pe piață și că va fi prezentat doar pentru tehnologia sa, fie că va fi disponibil în cantități limitate.

Restul de specificații hardware vor fi de top

Din punct de vedere hardware, Xiaomi Mi 10 Ultra va fi la nivelul așteptărilor pentru un flagship în 2020. Acesta se zvonește că folosește un chipset Snapdragon 865 Plus, echipat cu 16, 12 sau 8 GB memorie RAM și până la 512 GB stocare pe format UFS 3.1. Ecranul, sub care va sta camera frontală, este bazat pe un panel AMOLED Full HD+ la 120 Hz. Se pare că numărul 120 este foarte important pentru Xiaomi pe acest model, telefonul oferind zoom digital până la 120x, în timp ce încărcarea se face la 120W.

Sistemul de camere de pe spate pare să fie unul de top, cu un senzor principal de 108 megapixeli, o cameră ultra-wide de 20 megapixeli, și probabil două camere cu zoom, dintre care una cu obiectiv periscopic.

Prețul va fi însă necaracteristic de mare pentru un dispozitiv Xiaomi, dacă într-adevăr va ajunge pe piață. Zvonurile plasează varianta 12+256 GB la 900 de dolari și varianta 12+512 GB la 1.000 dolari. Aceste prețuri sunt însă cel mai probabil valabile pentru China, unde telefoanele Xiaomi sunt mai ieftine. În Europa, acestea ar putea fi semnificativ mai mari.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News