Xiaomi Mi 11 Pro, așteptat cu chipsetul Snapdragon 875 și ecran QHD+ la 120Hz

16.11.2020
Xiaomi Mi 11 Pro, așteptat cu chipsetul Snapdragon 875 și ecran QHD+ la 120Hz
foto: Xiaomi

Lansat în luna februarie, Xiaomi Mi 10 Pro va avea curând un înlocuitor, succesorul Mi 11 Pro fiind așteptat cu chipsetul Snapdragon 875 și ecran QHD+ la 120Hz.

Considerat un upgrade masiv pentru modelul actual, noul flagship Xiaomi schimbă ecranul 1080p cu „doar” 90Hz rată  de refresh pentru o soluție cu adevărat de top. La fel ca rivalul Galaxy S21 Ultra, Xiaomi Mi 11 Pro va pune la dispoziție un ecran capabil să folosească rezoluția QHD+ în mod simultan cu rata de refresh la 120Hz, livrând cea mai fluidă experiență vizuală cu putință în sesiunile de jocuri pe Android. Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate furnizorilor Samsung, ecranul va avea marginile ușor curbate și perforație în colțul stânga-sus, pentru acomodarea camerei frontale.

Așteptat să fie prezentat abia luna viitoare de producătorul Qualcomm, chipsetul Snapdragon 875 face și el parte din configurația noul smartphone. Totuși, Xiaomi nu se bazează doar pe puterea de procesare a acestuia, implementând și alte tehnologii atractive. Spre exemplu, Mi 11 Pro ar putea debuta cu o implementare a tehnologiei Quick Charge capabilă să livreze puteri de până la 120W prin cablul USB-C, respectiv 80W în modul wireless. În aceste condiții, acumulatorul de 4000mAh ar putea fi încărcat de la 0% la 100% capacitate în doar 19 minute.

Xiaomi Mi 11 Pro
foto: Xiaomi

Din păcate, deocamdată nu sunt indicii cum că Xiaomi va lua exemplul Samsung, lansând mai devreme noul flagship. Un motiv pentru lipsa grabei ar putea fi chiar chipsetul Snapdragon 875. Deși este un jucător important, Xiaomi nu este în chiar topul priorităților când vine vorba de livrarea prioritară a comenzilor de componente. Astfel, lansarea noii serii Mi 11 în intervalul februarie-martie 2021 pare cel mai probabilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult