Xiaomi pregătește noi telefoane mid-range, oferind ecrane mai bune și cameră de 200MP

08.08.2023
Xiaomi pregătește noi telefoane mid-range, oferind ecrane mai bune și cameră de 200MP

După relativul eșec avut la gama high-end, Xiaomi pregătește o revenire în forță pe nișa de telefoane care i-a adus notorietatea, compania urmând să anunțe noi telefoane mid-range cu dotări flagship.

Mult prea scump și lansat într-un moment nepotrivit, de recesiune globală, vârful de gamă Xiaomi 13 nu a reușit nici pe departe să livreze vânzările anticipate, forțând Xiaomi să revină la o strategie de business mai apropiată de așteptările fanilor.

Potrivit zvonurilor pornite din rândul furnizorilor de componente, Xiaomi ținteșe atât categoria flagship-killer, dar și o îmbunătățire generală experienței livrată pe telefoane din oferta mid-range. Astfel, compania selectează ecrane de mai bună calitate și pare că va prelua senzorul de 200MP dezvoltat de Samsung. Totuși, probabil că acesta va fi versiunea mai puțin costisitoare a senzorului de 200MP regăsit la seria Galaxy S23.

Potrivit datelor raportate pentru trimestrul Q1-2023, cota de piață deținută de Xiaomi în piața smartphone globală a scăzut de la 13% la 11%, comparat perioadei similare a anului trecut.

Diminuate sub efectele încetinirii economiei globale, vânzările smartphone au în special de suferit la gama premium, consumatorii preferând să se reorienteze către modele mai accesibile, sau să-și amâne planurile upgrade. În ciuda dotărilor impresionante, modele precum Xiaomi 13, 13 Pro sau 13 Ultra nu pot avea prea mult succes într-un climat economic dificil, însă ar putea inspira modele flaghip-killer cu raport preț/performanță mult mai atractiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News