Xiaomi pregătește Redmi K60 Ultra, care nu este un mare upgrade față de K50 Ultra de anul trecut

12.03.2023
Xiaomi pregătește Redmi K60 Ultra, care nu este un mare upgrade față de K50 Ultra de anul trecut

Xiaomi va repeta planul de anul trecut, urmând să lanseze și un model K60 Ultra, pe lângă variantele K60 și K60 Pro, deja lansate în China. Se pare că modelul superior al seriei va fi lansat cândva în a doua jumătate a anului 2023 și va veni cu specificații înalte, încărcare foarte raidă și un ecran foarte performant. Nu avem însă detalii despre camera foto a dispozitivului.

Redmi K60 Ultra ar putea trece la procesor MediaTek

Conform Digital Chat Station, leaker de pe Weibo, care oferă informații destul de des despre smartphone-uri nelansate, următorul model de top din gama Redmi, modelul K60 Ultra, va beneficia de un chipset high-end de la MediaTek. Cu Dimensity 9200 la bord și încărcare la 100W, acesta nu va fi obligatoriu un upgrade major față de K60 Pro sau K50 Ultra. Modelul de anul trecut era la acel moment livrat cu cel mai puternic chipset Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1.

De asemenea, încărcarea la 100W este mai lentă decât pe Ultra-ul de anul trecut, care se încărca la 120W, la fel ca modele din seria Xiaomi 12.

Ecranul va fi însă unul de top, însă nu comparabil cu cel de pe Xiaomi 13 Pro. În timp ce noul flagship Xiaomi folosește un ecran QHD la 120 Hz, Redmi K60 Ultra va beneficia de un ecran cu rezoluție mai puțin obișnuită. Cu 2.712 x 1.220 pixeli pe o diagonală de 6,67” și panel OLED, acest ecran cu siguranță va fi unul foarte bun, chiar dacă nu cel mai bun din piață. Ajută și faptul că va avea un refresh rate puțin mai mare, la 144 Hz.

Desigur, aceste informații sunt neverificate, iar anumite aspecte ale configurației hardware s-ar putea schimba pe parcurs, înainte de lansare. Telefonul ar trebui să ajungă pe piață abia în trimestrul al treilea din 2023, adică în perioada iulie-septembrie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult