Xiaomi promite că va avea primul telefon din piață echipat cu Snapdragon 8 Gen 2

17.11.2022
Xiaomi promite că va avea primul telefon din piață echipat cu Snapdragon 8 Gen 2

La scurt timp după anunțul oficial al noului procesor de mobil Snapdragon 8 Gen 2, CEO-ul Xiaomi a publicat pe contul său de Weibo o informație care va bucura fanii brand-ului. Lei Jun a anunțat că următorul flagship Xiaomi va fi primul smartphone echipat cu noul procesor, ceea ce sugerează că acesta va debuta în doar câteva săptămâni, înainte de sfârșitul anului 2022.

Xiaomi 13 va fi prima serie de telefoane cu Snapdragon 8 Gen 2

Se pare însă că Xiaomi nu încearcă să fie doar prima compania de pe piață, ci dorește să ofere o experiență de utilizare mai bună decât a făcut-o până în prezent pe telefoanele sale. MIUI este o interfață decentă de Android, îndrăgită de o parte dintre utilizatori, însă de multe ori se vede că software-ul este dezvoltat în paralel cu hardware-ul. Lei Jun spune însă că de data aceasta, echipele hardware și software au lucrat mai coordonat pentru a crea o „capodoperă” de performanță și experiență de utilizare.

Cel mai probabil, Jun vorbește despre seria Xiaomi 13, care va beneficia de senzori foto de rezoluție înaltă și viteză de încărcare rapidă. Noua serie de smartphone-uri ar putea fi și prima din portofoliul companiei care este livrată cu MIUI 14, bazat pe Android 13.

xiaomi 13 snapdragon 8 gen 2

În urmă cu un an, seria Xiaomi 12 a fost printre primele care au adoptat Snapdragon 8 Gen 1. Totuși, la fel ca anul trecut, nu ne așteptăm ca noile telefoane Xiaomi să ajungă în Europa prea repede. Modelele flagship ale companiei sunt mai întâi lansate în China și abia la câteva luni distanță sunt livrate și în alte țări din Vest.

Ne putem aștepta însă la telefoane cu Snapdragon 8 Gen 2 de la majoritatea producătorilor de top din piață. Qualcomm a făcut publică o listă cu primii parteneri care au confirmat continuarea parteneriatului.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult