ZTE anunţă Axon 10s Pro 5G, primul telefon echipat cu Snapdragon 865

16.12.2019
ZTE anunţă Axon 10s Pro 5G, primul telefon echipat cu Snapdragon 865

Producătorul chinez de smartphone-uri şi echipamente telecom, ZTE, a anunţat primul dispozitiv echipat cu chipset-ul Snapdragon 865 din lume. Acesta este Axon 10s Pro 5G, dispozitiv care reprezintă mai degrabă o revizie hardware pentru modelul Axon 10 Pro 5G lansat la începutul acestui an pe piaţa internaţională. Conform imaginilor lansate de către ZTE în spaţiul online, noul dispozitiv va fi foarte similar în design şi probabil funcţionalitate cu predecesorul său.

Axon 10s Pro 5G este primul telefon confirmat care foloseşte platforma mobilă Snapdragon 865 de la Qualcomm, chiar dacă ZTE nu a anunţat prea multe detalii despre acest telefon în mod oficial. Compania a prezentat primele fotografii oficiale şi a confirbat abia într-un comentariu că va folosi chipset-ul de generaţie nouă, în timp ce faptul că este numit „Axon 10s Pro 5G” confirmă faptul că va putea folosi infrastructura telecom de mare viteză.

Pentru că foloseşte chipset-ul Snapdragon 865, acest model va folosi cu siguranţă şi un modem 5G de generaţie nouă, modelul X55 de la Qualcomm. Acesta ar trebui să fie semnificativ mai rapidă decât modemul X50 folosit pe dispozitivele 5G de anul acesta. Din păcate, această componentă nu va fi integrată în chipset-ul telefonului, ci va fi poziţionată separat pe placa de bază.

Nu ştim încă dacă sistemul de camere, bateria sau ecranul au primit upgrade-uri în saltul de la modelul Axon 10 Pro la 10s Pro, însă ştim că noul flagship Axon de la ZTE va primi o culoare nouă. Aceasta se va numi Qiang (rugină în limba chineză). Modelul prezentat pare să folosească un panou de sticlă negru, o ramă de culoare mov şi un buton de power de culoare roşie.

Acum că telefonul a fost arătat oficial în fotografii şi au început să fie confirmate anumite caracteristici ale sale, probabil că ZTE pregăteşte o lansare oficială pentru viitorul apropiat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult