ZTE Axon 20 5G dezasamblat: ce se găsește sub carcasa primului telefon cu cameră sub ecran

29.12.2020
ZTE Axon 20 5G dezasamblat: ce se găsește sub carcasa primului telefon cu cameră sub ecran

Mult așteptata tehnologie care permite ascunderea camerei foto frontale în spatele ecranului este în sfârșit aici. ZTE, producătorul chinez de smartphone-uri și echipamente telecom, a adus de curând pe piață modelul Axon 20 5G, primul care folosește ecranele de la Visionox, care are în partea de sus o secțiune care permite camerei să „vadă” prin ecran. Desigur, există deja clipuri video în care este dezasamblat și cu această ocazie putem vedea ce se regăsește la interior și cum diferă componentele față de un telefon obișnuit.

ZTE Axon 20 5G este un telefon mid-range normal, în ciuda ecranului său neobișnuit

JerryRigEverything a dezmembrat noul model Axon și a ajuns la o concluzie interesant. Se pare că nu avem de a face cu o construcție semnificativ diferită. Cei de la ZTE au construit un smartphone obișnuit, care folosește în schimb un nou ansamblu de display. Acesta folosește de fapt două paneluri OLED într-un singur ansablu construit de Visionox. Cel principal, mare, ocupă aproape toată suprafața, în timp ce unul mai mic, pătrat, ascunde camera. Acesta din urmă are o rezoluție mai mică, spațiul dintre pixeli permițând luminii să ajungă la camera foto frontală. Camera însă nu este una diferită față de cele tradiționale, care sunt găzduite tradițional în „notch-uri”.

Desigur, această soluție nu este perfectă. În primul rând, lumina care trece prin ecran este mai slabă și are o tentă gălbuie. Astfel, camera foto trebuie să compenseze pentru culorile ciudate cu ajutorul procesării de imagine. Apoi, imaginile nu sunt tocmai clare. Se vede o diferență imediată față de o cameră foto frontală obișnuită, totul fiind mai lipsit de detalii. Totuși, acesta este un compromis pe care trebuie să îl faci dacă vrei în 2020 un telefon cu o cameră foto „ascunsă”.

Modelul ZTE Axon 20 5G nici măcar nu este un telefon foarte performant sau foarte scump. Pare să fie un soi de demonstrație tehnologică din partea producătorului chinez, urmând probabil ca un model high-end, mai bine dotat din punct de vedere hardware și cu un ecran de generație a doua să rezolve probabil problemele pe care le vedem acum.

Chiar și așa, această lansare este un pas important către adopția acestei tehnologii și probabil că o vom vedea în 2021 și pe alte dispozitive.

sursa: JerryRigEverything

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult