Zvon confirmat! Galaxy S10 şi S10+ nu sunt compatibile cu protecţii de ecran din sticlă

27.02.2019
Zvon confirmat! Galaxy S10 şi S10+ nu sunt compatibile cu protecţii de ecran din sticlă

De câteva săptămâni deja a ajuns în spaţiul online o informaţie neconfirmată care sugera că noile Galaxy S10 şi Galaxy S10+ de la Samsung nu sunt compatibile cu protecţii de ecran realizate din sticlă temperată. Acum că telefonul a ajuns în mâinile câtorva utilizatori, jurnalişti şi influenceri, putem confirma sau infirma aceste zvonuri. Se pare însă că în cazul accesoriilor de protecţie, informaţiile erau adevărate.

MKBHD, Marques Brownley pe numele său adevărat, un popular YouTuber pasionat de tehnologie, are deja un Galaxy S10+ pentru testare, iar rezultatele testelor sale dezvăluie că într-adevăr, foliile din sticlă pentru ecran nu sunt compatibile cu senzorul de amprentă din display-ul telefonului. Motivul este simplu şi a fost explicat inclusiv de producătorul de accesorii care a lansat această informaţie iniţial: ultrasunetele realizate de senzor nu pot pătrunde decât printr-un singur strat de sticlă pentru a citi corect amprenta, nu prin două.

Desigur, senzorul de amprentă ultrasonic funcţionează fără probleme cu folii din plastic, care însă nu sunt la fel de durabile şi care nu oferă un nivel de protecţie la fel de mare. Acestea nu vor proteja telefonul la impact, ci doar îl vor feri de zgârieturi. Singura alternativă din sticlă va rămâne cea cu o zonă decupată în jurul senzorului de amprentă, care la rândul său nu este optimă. În orificiul din folie cu siguranţă se va strânge praf, iar zona aceea din display va fi expusă riscului de zgârieturi. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în jurul decupajului din jurul camerei foto frontale.

Din fericire, senzorul de amprentă ultrasonic din Galaxy S10 şi S10+ are şi câteva avantaje faţă de unul optic. De exemplu, acesta funcţionează fără probleme, chiar dacă mâna utilizatorului este umedă sau murdară.

Urmează să vedem ce fel de accesorii vor fi lansate în viitorul apropiat pentru protecţia ecranelor seriei Galaxy S10 şi S10+. Modelul Galaxy S10e este ferit de această problemă, întrucât senzorul său de amprentă este amplasat pe laterala din dreapta, fiind integrat în butonul Power.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video