Cum cureți ecranul unui televizor fără să-l deteriorezi. Instrucțiuni de la Samsung și LG

23.03.2023
Cum cureți ecranul unui televizor fără să-l deteriorezi. Instrucțiuni de la Samsung și LG
Foto: Shutterstock

Ecranul unui televizor modern este fragil și vine acoperit cu un strat protector. Mai mut, aceste display-uri nu sunt realizate din materiale care oferă rezistență ridicată la șocuri și zgârieturi, precum Gorilla Glass.

Astfel, marii producători nu recomandă folosirea de lichide, precum spirtul, substanțele pentru geamuri sau alcoolul izopropilic diluat pentru curățarea ecranelor televizoarelor. Nu sunt recomandate nici soluții precum șervețelele umede, din hârtie sau cu alcool.

Unele modele vin cu o lavetă specială din microfibră, similară cu cele pentru ochelari, iar marii producători recomandă doar folosirea acesteia. LG spune că trebuie făcute pe ecran, cu laveta, mișcări circulare, blânde, pentru a fi evitată zgârierea acestuia. Compania avertizează că substanțe precum alcoolul sau benzenul trebuie evitate deoarece pot afecta stratul protector al display-ului.

Citește și: Cum trebuie să dezinfectezi un iPhone sau oricare alt dispozitiv electronic fără să-l strici

Samsung transmite că înainte de curățarea display-ului televizorul trebuie să fie oprit și scos din priză. Curățarea trebuie începută la câteva minute după aceea. Samsung recomandă, de asemenea, curățarea display-ului, cu grijă, folosind o lavetă de microfibră.

Dacă apeși prea tare pe panou poți avaria ecranul, potrivit companiei. În cazul în care unele pete nu dispar, Samsung recomandă udarea lavetei cu apă distilată. Lichidul nu trebuie pulverizat în niciun caz direct pe televizor.

Acest producător avertizează, de asemenea, că nu trebuie folosite pentru curățarea ecranului unui televizor substanțe precum: săpun, cele pentru curățarea geamurilor, alcool, amoniac sau acetonă.

Citește și: Displace TV: televizor fără cabluri care funcționează pe baterie timp de o lună. Se lipește fără un suport de perete

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult