LG OLED Flex, primul televizor cu ecran pliabil care devine plat la o apăsare de buton va putea fi cumpărat

30.09.2022
LG OLED Flex, primul televizor cu ecran pliabil care devine plat la o apăsare de buton va putea fi cumpărat

Identificat cu numele de model LX3, LG OLED Flex este una dintre cele mai bizare implementări a tehnologiei OLED, ecranul nu tocmai pliabil și nici rulabil putând fi curbat sau lăsat perfect plat cu o simplă apăsare de buton.

De obicei rigide, atunci când sunt realizate folosind ecrane LCD mai puțin costisitoare, televizoarele curbate devin mult mai versatile atunci când beneficiază de avantajele tehnologiei OLED. În cazul de față, inovația adusă de LG vine să adreseze o limitare despre care producătorii nu prea vorbesc: ecranul modelat cu o curbură fixă trebuie privit de la o distanță nu foarte mare și, preferabil direct din față. Așa se face că vizionarea cu prietenii sau întreaga familie a unui film pe televizorul tău curbat nu va da o experiență de vizionare optimă pentru toată lumea. De fapt, în afară de una-două persoane așezate direct în fața ecranului, nimeni nu se va bucura de experiența imersivă lăudată în pliantele publicitare. Ba chiar ar putea apărea și altfel de probleme, cum ar fi reflexii ale surselor de lumină din încăpere, amplificate ca printr-o lupă de ecranul curbat.

Dar cum ar fi dacă ai putea avea un televizor curbat, al cărui ecran devine plat la o apăsare de buton. Sigur, cei mai cârcotași vor spune că ar fi mai ușor dacă ai cumpăra de la bun început televizorul plat, scutind o sumă nu tocmai mică de bani. În orice caz, LG Electronics pare că a găsit soluția pentru limitările televizoarelor curbate.

Denumit LG OLED Flex (LX3), televizorul cu diagonală 42 inch promite fidelitate 100% în privință reproducerii culorilor și vine cu un timp de răspuns de numai 0.1ms, sugerând că poate funcționa la fel de bine și ca monitor pentru consola sau PC-ul de gaming. Utilizatorii pot ajusta rapid curbura LX3 la una dintre cele două presetări disponibile folosind butonul dedicat de pe telecomandă sau pot schimba manual gradul de curbură în trepte de cinci procente pe 20 de niveluri diferite. În plus, ecranul poate fi înclinat până la +10 grade – 5 grade și are un suport reglabil pe înălțime – în sus sau în jos cu 140 de milimetri fiind potrivit atât pentru utilizare pe masa de birou, sau vizionarea din pat sau de pe canapea. Imaginea este redată la rezoluție 4K/120Hz, folosind interfață de conectare HDMI 2.1.

LX3 vine cu difuzoare frontale de 40 W, care ajută la îmbunătățirea experienței de joc sau vizionarea de filme.

Confirmat pentru piața sud-coreeană, noul televizor LG cu ecran ajustabil va putea fi comandat începând de săptămâna viitoare la prețul de 3000 dolari. Cei care nu dispun de un buget chiar atât de mare pot comanda modelul LG C2, care oferă practic aceeași experiență de vizionare la un preț de 1399 dolari, însă cu ecranul fixat permanent în modul curbat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult