Microsoft a prezentat Surface Hub, un ecran tactil 4K de 84″ motorizat de Windows 10

22.01.2015
Microsoft a prezentat Surface Hub, un ecran tactil 4K de 84

Printre multiplele noutăţi software interesante pe care Microsoft le-a anunţat ieri seară, compania a strecurat şi două noutăţi hardware. Dacă HoloLens este un headset holografic extrem de interesant care se adresează utilizatorilor obişnuiţi, Surface Hub este un ecran cu adevărat Smart care ascunde în interior un calculator în toată regulă care foloseşte Windows 10 şi oferă opţiuni bogate de conectivitate.

Noul produs Microsoft ne aduce aminte mai degrabă de computerul ascuns într-o masă tactilă care a fost prezentat pentru prima oară acum aproape şapte ani şi care este comercializat în prezent sub denumirea PixelSense. Acest produs hardware, care a fost de fapt primul care a folosit denumirea Surface dar care a fost redenumit atunci când Microsoft a intrat pe piaţa hardware cu tabletele sale, a fost răsucit la 90 de grade, agăţat pe perete, actualizat cu opţiuni noi şi încadrat în familia Surface pentru a-i sublinia destinaţia corporate.

Microsoft Surface Hub foloseşte un ecran cu diagonală de 84”, rezoluţie 4K şi o suprafaţă tactilă specială care permite utilizarea mai multor instrumente pentru desen în acelaşi timp, ceea ce-l transformă într-o versiune digitală a tradiţionalelor table pe care le vedem prin sălile de şedinţe. Surface Hub ascunde în interiorul carcasei sale un PC Windows 10 în toată regula, acesta permiţând, de pildă, utilizarea OneNote pentru demonstraţii şi trimiterea notiţelor către public sau utilizarea serviciilor Skype pentru mesagerie şi colaborare. În plus, acesta va putea fi folosit ca ecran extern pentru afişarea conţinutului transmis de pe un telefon sau o tabletă.

Ecranul Microsoft oferă două camere foto pentru captură, un ansamblu de microfoane cu acoperire direcţională largă, interfeţe HDMI, Bluetooth, Wi-Fi sau NFC, precum şi un set de senzori a căror natură nu a fost dezvăluită în acest moment. Compania a dezvăluit că intenţionează să lanseze şi o versiune ceva mai compactă cu diagonală de 55”, însă nu a oferit detalii suplimentare despre preţ, configuraţie hardware sau disponibilitate. La fel ca în cazul PixelSense, Surface Hub se va adresa unui segment corporate pretenţios şi va avea mai mult ca sigur un preţ extrem de piperat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News