TCL aduce în România seria de televizoare X91 QLED 8K, cu certificare IMAX Enhanced

03.07.2020
TCL aduce în România seria de televizoare X91 QLED 8K, cu certificare IMAX Enhanced

TCL lansează pentru piața din România seria X91 de televizoare QLED 8K, bazate pe platforma Android TV și prevăzute cu certificarea IMAX Enhanced pentru divertisment.

De patru ori mai mare decât cea a televizoarelor UHD 4K și de 16 ori mai mare decât a televizoarelor Full HD, rezoluția 8K (7680 x 4320 pixeli) poate fi experimentată atât la vizionarea de conținut video nativ, cât și cu producții standard de televiziune. TV-urile TCL 8K dispun de suport pentru optimizarea  conținutului SD, HD, FHD, 4K și videoclipuri pentru afișare la rezoluția nativă a televizorului.

Televizoare TCL

Certificare HDR PREMIUM 1000 și Dolby Atmos

Seria X91 folosește ecrane LCD cu tehnologie Quantum DOT, oferind deopotrivă luminozitatea și acuratețea culorilor necesară pentru redarea de conținut HDR. Experiența de vizionare este completată cu procesare Dolby Atmos, pentru efecte de spațializare a sunetului redat prin difuzoarele încorporate.

Televizoare TCL cu Android TV și certificare IMAX

Având la bază platforma Android TV, noile modele de televizoare X91 se pot conecta la internet și lărgi experiența multimedia folosind aplicații native de Android, cum ar fi YouTube și Netflix.

Televizorul poate fi folosit și cu aplicații de videoconferință, mulțumită camerei web integrate. Mulțumită designului de tip pop-up, aceasta poate fi ascunsă în corpul televizorului atunci când nu este folosită, evitând astfel încălcarea intimității.

Printre dotările oferite se mai numără conectivitate Wi-Fi dual-band, Bluetooth 5.0, multiple porturi USB și intrări HDMI.

Televizoare TCL

Televizoare cu un design ultra-slim, seria TCL X91 este propusă alături de alte două modele TV QLED, seriile C71 și C81. Acestea fac parte din linia TV QLED 2020 a TCL și vin în variante de 65 și 75 de inch. Din păcate, prețurile și detalii precise privind disponibilitatea în magazinele din România nu sunt disponibile, deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult