Televizor cu diagonală 50 inch şi rezoluţie 4K, pentru numai 1000 dolari?

Televizor cu diagonală 50 inch şi rezoluţie 4K, pentru numai 1000 dolari?

Aflate încă la început de drum, televizoarele Ultra HD devin tot mai tentante pentru consumatorii de rând, atraşi de ofertele venite din partea unor producători mai puţin cunoscuţi, dar dispuşi să profite de nişa nou apărută lansând televizoare 4K ce pot fi avute pentru numai o fracţiune din preţul soluţiilor premium din oferta producătorilor consacraţi.

Televizor cu diagonală 50 inch şi rezoluţie 4K, pentru numai 1000 dolari?

Un bun exemplu este şi producătorul chinez TCL, care tocmai a anunţat disponibilitatea unui televizor Ultra HD (rezoluţie 4096 × 2160) cu diagonală 50 inch, care poate fi obţinut la preţul unui model Full HD “de firmă”, respectiv 1000 dolari. Oferta vine la scurt timp după ce Seiki, un alt producător cunoscut în piaţa locală, anunţa o ofertă similară cu preţ de 1500 dolari.

Secretul preţului aproape neverosimil ataşat televizorului oferit de TCL este reducerea la minimum a cheltuielilor suplimentare, care nu au legătură cu funcţiile de bază ale televizorului. Spre exemplu, chinezii au renunţat la toate certificările prezente la modelee mai scumpe (ex. THX, Dolby Digital, etc) şi tot ce ţine de funcţionalitatea Smart TV, sau capabilităţile 3D.

Pe lista dotărilor neesenţiale pentru funcţionarea televizorului, dar care totuşi au fost păstrate, este procesorul de scalare a imaginii. Folosit la adaptarea conţinutul SD, HD şi Full HD pentru afişarea pe ecranul cu rezoluţie 4K, acesta este o componentă cu importanţă critică pentru calitatea finală a imaginii, a cărui model şi provenienţă nu este cunoscută deocamdată.

Judecând după preţul actual al televizorului similar oferit de Seiki, coborât la pragul de 1100 dolari în oferta gigantului Amazon, este posibil ca şi modelul oferit de TCL să poată fi achiziţionat la preţ de 700 – 800 dolari peste câteva luni, excluzând cheltuielile de transport. Potrivit reprezentanţilor TCL, noul televizor Ultra HD cu diagonală 50 inch va putea fi găsit în oferta magazinelor din Statele Unite începând cu luna septembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult