Un stat european pune panouri solare între traversele de cale ferată

06.06.2023
Foto: Sun-Ways

Un startup din Elveția a anunțat că va monta panouri solare între traversele de cale ferată. Firma Sun-Ways va instala panouri fotovoltaice în apropierea unei gări.

Proiectul este unul pilot. Dacă programul se dovedește a fi un succes, astfel de sisteme vor fi montate și pe alte linii de cale ferată.

Panourile dezvoltate de startup pot fi rulate ca niște covoare printre șine de un tren special modificat pentru această operațiune. Astfel, pot fi acoperite distanțe mari într-un timp scurt.

Electricitatea generată de proiectul pilot va fi folosită de gospodăriile din apropiere. În viitor, energia va fi utilizată pentru alimentarea trenurilor electrice.

Sun-Ways susține că 5.000 de km de cale ferată acoperiți cu panouri solare generează anual energia necesară pentru 750.000 de gospodării.

Panourile solare sunt instalate în locuri care mai de care mai inedite. Recent, în orașul olandez Groningen a fost finalizată o secțiune de pavaj care produce energie verde. În acest proiect au fost folosite pavele solare produse de firma Platio din Ungaria.

Sursa: Thecooldown.com

Citește și: Știrile Go4it: Câți oameni încap în racheta lui Elon Musk, Putin vrea turneu de eSports și gaura de 10 km a Chinei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult