Volkswagen prezintă un scaun de birou cu motor electric, care prinde 20 km/h. VIDEO

13.11.2022

Se pare că aceasta a fost săptămâna scaunelor neobișnuite în domeniul tehnologiei. Mai întâi McDonald’s a anunțat un scaun promoțional care poate ține un întreg meniu pe suporturi dedicate, iar acum Volkswagen demonstrează un scaun de birou cu motor electric, care poate să prindă 20 km/h, dar care ascunde și alte elemente de pe mașinile sale într-un adevărat scaun demn pentru un căpitan de navă spațială.

Scaunul Volkswagen integrează tehnologiile folosite pentru dezvoltarea mașinilor electrice ID ale companiei

Scaunul, inspirat clar de scaunele căpitanilor din filmele și serialele Star Trek, este o demonstrație tehnologică, nu obligatoriu un produs pe care VW îl va pune la vânzare. Acesta este construit folosind aceleași tehnologii pe care compania le folosește în mașinile sale electrice, și se poate vedea din clipul de prezentare că a fost depus un efort mare pentru a integra toate acestea într-un scaun care să nu fie prea mare pentru a fi folosit într-un birou obișnuit.

Scaunul este echipat cu motoare electrice, senzori de parcare și cameră de marșarier, un ecran cu touchscreen, lumini de întâmpinare, lumini de avarie, luminițe RGB pe laterale, încălzire în șezut, port USB pentru încărcarea dispozitivelor și chiar și un cârlig de tractare. Evident, nu putea să lipsească centura de siguranță, care te ține în scaun atunci când mergi cu 20 km/h pe holurile clădirii de birouri.

Bateria are o autonomie de 12 km și poate fi schimbată, iar dacă ai nevoie să stochezi documente pentru a le căra până în următorul birou, există și un portbagaj unde acestea au loc. Alternativ, poți stoca acolo un laptop.

Compania nu va pune acest scaun la vânzare, însă spune că îl va oferi spre testare în anumite reprezentanțe, cel mai probabil în Norvegia, unde a fost construit.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult