Dronele militare Blackwing pot fi lansate de sub apă, de pe submarine sau vehicule autonome

17.05.2016
Dronele militare Blackwing pot fi lansate de sub apă, de pe submarine sau vehicule autonome
Marina americană şi-ar putea îmbogăţi în curând arsenalul de drone cu noi modele de mici dimensiuni capabile să fie lansate de sub apă, de pe submarine sau vehicule submersibile autonome. 
 
Dronele Blackwing, dezvoltate de compania AeroVironment, pot fi lansate din tuburi deja existente pe submarine – cele pentru contramăsuri acustice. Aparatele de zbor pot fi folosite pentru recunoaştere aeriană dar pot fi şi înarmate, potrivit producătorului. 
 
Citeşte şi: Momentul când o dronă livrează un pachet într-o închisoare, suprins de o cameră de supraveghere
 
Drona pe baza căreia a fost construit modelul „subacvatic”, numită Switchblade, a fost folosită deja cu succes în Irak şi Afghanistan. 
 
 
Blackwing a fost construită pentru a participa la programul „Advanced Weapons Enhanced by submarine UAS against mobile targets” lansat de marina americană şi finalizat în 2015. În urma acestuia a fost recomandat sistemul produs de AeroVironment, iar US Navy a cerut fonduri din următorul buget pentru a achiziţiona 150 de drone. Blackwing are o autonomie de peste o oră în zbor şi încorporează module pentru comunicaţii criptate.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult