O tânără, gardian în închisoare, a fost arestată după ce a trimis sute de SMS-uri unui deţinut

O tânără, gardian în închisoare, a fost arestată după ce a trimis sute de SMS-uri unui deţinut

Chelsea Blackwell, un gardian de închisoare în vârstă de 26 de ani din Marea Britanie, a fost reţinută de poliţie după ce a trimis 850 de SMS-uri unui deţinut de care s-a îndrăgostit. Bărbatul pentru care tânăra a dezvoltat o pasiune are 21 de ani şi ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru vătămare corporală cu intenţie. Se pare că Blackwell, care este gardian din 2015, i-a pus la dispoziţie deţinutului un smartphone. Ea l-a sunat pe Emmanuel Callender-Scott de 119 ori, de pe două telefoane diferite.

 

Secretul celor doi a fost aflat după o percheziţie a gardienilor în celula bărbatului. Atunci au descoperit telefonul. Blackwell spera să devină iubita tânărului după ce acesta era eliberat. Ea i-a scris şi o serie de scrisori de dragoste. Tânăra a negat iniţial acuzaţiile şi a spus că probele au fost fabricate de colegii ei. Ulterior a recunoscut şi a fost condamnată la opt luni după gratii. 

Telefoanele în închisori sunt o problemă în Marea Britanie. Recent, gardienii de la închisoarea HMP Gartree au fost surprinşi să descopere că mulţi deţinuţi se conectau la internet de după gratii, gratuit, în special pentru a accesa conţinut pornografic. După o anchetă, oamenii legii au aflat că aceştia foloseau reţelele Wi-Fi nesecurizate care aparţineau unor pensionari din zonă, care nu şi-au securizat reţelele. Potrivit gardienilor, deţinuţii care aveau semnal Wi-Fi mai bun îşi transformau telefoanele, introduse ilegal în închisoare, în hotspot-uri. Au fost descoperite chiar şi range extendere, dispozitive care extind raza de acţiune a unei reţele Wi-Fi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult