O companie a prezentat un bolid de 1.100 CP care „consumă” deșeuri de plastic

30.12.2022
O companie a prezentat un bolid de 1.100 CP care „consumă” deșeuri de plastic

Firma de design auto Bertone a prezentat GB110, un bolid care folosește un combustibil obținut din deșeuri de plastic.

Automobilul va fi produs în ediție limitată de doar 33 de unități, iar primele unități vor fi livrate în primăvara anului viitor.

Motorul mașinii va avea 1.000 de CP și un cuplu maxim de 1.100 Nm. Mai știm și că GB110 va folosi componente provenite de la „o marcă germană”.

Potrivit producătorului, hypercar-ul ajunge de la 0 la 100 de km/h în 2,79 secunde și poate atinge o viteză maximă de 380 de km/h. Nu știm, deocamdată, cât costă acest automobil.

Citește și: Economist cu Premiul Nobel: Tesla e ca Bitcoin. Nu l-aș lăsa pe Elon Musk nici să-mi hrănească pisica

Numele mașinii include inițialele lui Giuseppe Bertone, fostul designer șef al companiei care a împlinit în acest an 110 ani.

Bolidul va folosi un combustibil numit Select Fuel, produs de un startup din deșeuri de plastic. Transformarea acestui material extrem de poluant în sursă de energie este importantă, iar alegerea făcută de Bertone trebuie salutată.

Citește și: WEF: Știm că poluarea cu plastic e extrem de gravă, dar cum este, exact, legată de schimbările climatice?

Plasticul este cel mai periculos pentru mediu element creat de om. Cercetătorii au avertizat, în cadrul evenimentului Plastic Health Summit 2021, că mai avem doar câțiva ani în care putem acționa decisiv, înainte că schimbările de mediu provocate de acest material să fie ireversibile.

Compania Bertone și-a închis porțile în 2014, dar a fost readusă la viață în 2016 după ce a fost achiziționată de AKKA Technologies.

Foto: Bertone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult