Celebra aplicaţie Flipboard are acum şi o interfaţă Web (aproape) completă

11.02.2015
Celebra aplicaţie Flipboard are acum şi o interfaţă Web (aproape) completă

Acum cinci ani, când a prezentat prima versiune a tabletei iPad, Steve Jobs a afirmat că noul produs va redefini modul în care citim presa scrisă, iar Flipboard a fost prima aplicaţie care a încercat să valideze această pretenţioasă afirmaţie. Oferind surse multiple de conţinut, o paginare elegantă şi un mod natural de răsfoire a paginilor virtuale, Flipboard a devenit una dintre cele mai apreciate aplicaţii pentru tablete sau telefoane, iar acum a venit şi rândul lansării unei versiuni Web pe măsură.

Disponibilă iniţial doar pe tabletele iPad, aplicaţia Flipboard a migrat ulterior pe telefoanele iPhone şi a poposit ulterior şi în Google Play şi Windows Phone Store. Similară la nivelul fundamental cu alte agregatoare de fluxuri RSS, Flipboard şi-a cucerit însă utilizatorii cu modul elegant în care prelua şi aranja conţinutul, cu navigaţia simplă şi intuitivă care imită cu succes modul înc are răsfoim paginile tipărite, cu sursele multiple de conţinut şi cu opţiunile de partajare a revistelor digitale create de către utilizator.

Această ultimă opţiune a fost singura care a beneficiat de o interfaţă Web, însă Flipboard a primit într-un final o versiune Web aproape completă care le permite celor care nu au telefonul sau tableta la îndemână să-şi utilizeze contul şi revistele virtuale create direct din browser. La fel ca versiunea pentru terminale mobile, Flipboard oferă o machetare automatizată care foloseşte imagini şi text pentru o lizibilitate cât mai bună, însă abandonează gesturile care avea sens doar într-o lume tactilă în favoarea suportului de mouse.

În acest moment, nu tot conţinutul agregat este machetat suplimentar. În timp ce unele surse sunt procesare şi integrate în cadrul interfeţei, aşa cum fac versiunile pentru terminale mobile, altele trimit utilizatorul către site-ul care le-a publicat, acest mod de lucru fiind probabil un compromis făcut la cererea furnizorilor de conţinut. Interfaţa oferă şi celelalte opţiuni cu care ne-am obişnuit, cum ar fi căutarea sau partajarea de conţinut.

Interfaţa Web este disponibilă la adresa www.flipboard.com.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News