Coronavirus are un impact major asupra timpului pe care oamenii îl petrec cu jocuri şi videoclipuri, ori stream. Iată cifrele!

24.03.2020
Coronavirus are un impact major asupra timpului pe care oamenii îl petrec cu jocuri şi videoclipuri, ori stream. Iată cifrele!

Cu atât de mult timp liber la dispoziţie, am fi tentaţi să credem că populaţia rămasă în carantină la domiciliu este mult mai activă pe reţelele de socializare. În realitate, activităţile se împart mai ales între vizionarea de clipuri video si sesiuni copioase de jocuri.

Se pare că versiunea distorsionată a realităţii conturată pe reţelele de socializare nu este prea atractivă pentru persoanele rămase în autoizolare, sau poate că timpul dedicat acestora era deja suficient chiar şi fără o pandemie globală care să şteargă de pe listă alte activităţi mari consumatoare de timp, cum ar fi mersul la şcoală, serviciu.

COVID-19 ţine milioane de oameni captivi în propriile locuinţe, solicitând la maximum opţiunile disponibile pentru alungarea plictiselii. În mare, acestea sunt TV-ul, vizionarea de filme şi clipuri online, navigarea pe internet şi gaming-ul. Alte activităţi precum cititul, sportul la domiciliu, gătitul sau alte hobby-uri sunt preferate de categorii ceva mai restrânse ale populaţiei. Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, timpul alocat jocurilor pe consolă sau PC a crescut în medie cu 75% comparat unei perioade normale din an, arătând că majoritatea oamenilor sunt mai mult decât încântaţi să-şi petreacă unu număr practic nelimitat de ore cu jocuri online, sau pur şi simplu rejucând titluri mai vechi din colecţia proprie. O posibilă explicaţie ar fi şi că gaming-ul este una dintre puţinele activităţi care permit eliberarea stresului prin deconectarea cvasi-totală de la realitate, participanţii putând rămâne oricât doresc în lumea virtuală şi alege dintr-o sumedenie de alte jocuri captivante.

În esenţă, jocurile reprezintă evadarea, în timp ce social media încearcă să reprezinte realitatea, deseori în forme distorsionate care doar amplifică stresul problemelor cotidiene.

Un alt element care nu surprinde este creşterea masivă a utilizării VPN-urilor. Putem presupune că asta se datorează „facilităţilor” puse la dispoziţie oamenilor din zone ale lumii grav afectate de pandemia COVID-19, cum ar fi acces gratuit la conturi PornHub Premium disponibil pe teritoriul Italiei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News