Google va lansa YouTube Gaming, o versiune de YouTube pentru pasionaţii de jocuri

15.06.2015
Google va lansa YouTube Gaming, o versiune de YouTube pentru pasionaţii de jocuri

Google pregăteşte o ripostă pentru celebrul Twitch, oferind gamerilor serviciul  YouTube Gaming, constând într-o aplicaţie şi website gândite pentru accesul facil la conţinut video şi live stream-uri pe teme de gaming.

Google lansează YouTube Gaming, o versiune de YouTube pentru pasionaţii de jocuri

Google descrie YouTube Gaming drept o experienţă separată de restul YouTube: ˝Poţi căuta cu încredere ştiind că la folosirea termenului Call lista cu rezultate va conţine referinţe la Call of Duty şi nu Call Me Maybe (videoclip youtube)˝. Altfel spus, aplicaţia şi portalul YouTube Gaming vor afişa prioritar doar conţinut YouTube care are efectiv legătură cu jocurile, într-o interfaţă adecvată pentru scopul propus.

Mai mult de 25000 jocuri vor fi găzduite de platforma YouTube Gaming în pagini dedicate, cu acces la selecţii de filmuleţe şi canale de conţinut puse la dispoziţie de producători şi alţi furnizori. Trebuie spus că YouTube Gaming nu este o platformă complet separată de serviciul YouTube, ceea ce înseamnă că tot conţinutul despre jocuri disponibil deja pe YouTube va fi imediat preluat şi pe serviciul YouTube Gaming, devenind însă mai uşor de găsit şi vizionat.

Google va lansa serviciul YouTube Gaming în această vară, mai întâi pentru Statele Unite şi Marea Britanie, urmând ca accesul să fie deschis pentru noi regiuni la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult