Jocuri noi 2010 – ce jocuri noi jucăm în 2010 pe PC

Jocuri noi 2010 – ce jocuri noi jucăm în 2010 pe PC

Lista de jocuri noi din 2010 va trebui să includă titluri pe care le-am menţionat şi cu un an în urmă. Mai multe jocuri care iniţial au fost anunţate pentru acest an s-au amânat şi suntem nevoiţi să le trecem din nou în revistă, şansele ca ele să apară în 2010 fiind mult mai mari. Printre titlurile cu care ne-am delectat în 2009 putem menţiona NFS Shift, Wolfenstein, Sims 3, PES 2010 şi FEAR 2: Project Origin. Vom încerca să vedem în continuare ce jocuri pe PC ne aşteaptă în 2010.

Starcraft II – Terrans: Wings of Liberty

Data de lansare: T1 2010

Dacă este un titlu care să fie printre primele în topul jocurilor din 2010, acesta este Starcraft II, mai precis prima parte a trilogiei. Terrans: Wings of Liberty se credea că va fi lansat anul acesta, dar gurile rele spun că încăpăţânarea celor de la Blizzard de-a pune la punct portalul Battle.net, în jurul căruia vor orbita viitoarele jocuri de la acest producător, a dus la amânarea sa. Printre amănuntele controversate aflate de la evenimentul BlizzCon se numără modul multiplayer posibil doar prin conexiune la Internet/Battle.net şi stocarea salvărilor online. Sperăm ca lunga aşteptare a primului joc din seria Starcraft II să nu fi fost în zadar.

Bioshock 2

Data de lansare: 9 februarie 2010

În cea de-a doua lună a anului 2010 veţi putea intra în bocancii cu plumb ai unui Big Daddy cumpărând jocul Bioshock 2. După ce am fost puţin păcăliţi de cei de la 2K Games, care ne-au sugerat în trailer-e că inamicul numărul unu va fi Big Sister, am aflat în final că altcineva trage sforile în Rapture, oraşul subacvatic. Secvenţele de gameplay pe care le-am vizionat ne-au făcut să înţelegem că lupta se mută la un alt nivel, confruntările cu alţi Big Daddy fiind mult mai frecvente decât în primul joc.

Alpha Protocol

Data de lansare: T2 2010

Dacă ar fi să comparăm Alpha Protocol cu un joc, acela ar fi Splinter Cell, însă multe dintre diferenţe sunt semnificative. Titlurile din binecunoscuta serie de spionaj sunt foarte stricte în privinţa scenariului şi a dezvoltării personajului principal. Alpha Protocol combină elemente de RPG cu libertatea de-a alege între modul de joc stealth şi confruntarea directă. Prezentarea de mai jos a lui Alpha Protocol ar trebui să fie convingătoare pentru fanii genului.

Max Payne 3

Data de lansare: T2 2010

În afară de câteva capturi de ecran, nu există alte informaţii suplimentare de la Rockstar Games în legătură cu Max Payne 3. Protagonistul frământat de trecut a ajuns în America de Sud, fiind nevoit să-şi facă loc cu armele pentru a ieşi din favelas-urile din Sao Paolo. Nu cu mult timp în urmă, pe YouTube şi-a făcut apariţia un teaser neoficial, destul de scurt şi care nu ne spune aproape nimic nou. Îl puteţi urmări mai jos şi trebuie să subliniem faptul că cei de la Rockstar n-au comentat nimic în legătură cu el. Data de lansare a fost iniţial stabilită pentru sfârşitul lui 2009, însă ea a fost decalată ceva mai mult.

Splinter Cell: Conviction

Data de lansare: 23 februarie 2010

Un alt personaj vechi din lumea jocurilor revine în 2010 în cel de-al cincelea titlu din seria Splinter Cell. Sam Fisher este acum vânat chiar de agenţii Third Echelon, agenţia pentru care a lucrat. Investigat în legătură cu moartea fiicei sale, el trebuie să scape de urmăritorii săi şi în acelaşi timp să împiedice un atentat terorist. Mecanica jocului se bazează pe marcarea inamicilor şi eliminarea lor pe rând, de multe ori fiind necesară lupta corp la corp.

Fallout: New Vegas

Data de lansare: 2010

Mai avem de aşteptatCei de la Bethesda Softworks, care publică seria Fallout, nu au anunţat o dată sigură de lansare pentru viitorul titlu New Vegas, însă au menţionat că o să fie ceva diferit. Atmosfera Fallout va fi păstrată, însă din punct de vedere al poveştii, noul titlu nu va avea nimic în comun cu cel iniţial. Ne aşteaptă o poveste nouă, situată în acelaşi cadru post-apocaliptic, cu celebrele „vaults”, adăposturile unde o mică parte din populaţia lumii a supravieţuit războiului atomic din anii ’50. Tot ceea ce sperăm este ca studioul de Obsidian Entertainment, care s-a ocupat şi de Neverwinter Nights 2, să termine Fallout: New Vegas în timp util pentru a intra cu el în topul jocurilor din 2010.

Crysis 2

Data de lansare: 2010

Lucrurile stau destul de simplu aici. Dacă cei de la Crytek lansează două teaser-e despre Nanosuit 2, concluzia firească este că lucrează la Crysis 2. Povestea despre trezirea extraterestrilor care ne-au vizitat cu mii de ani în urmă a fost lăsată fără final în primul Crysis şi apoi în Warhead. Putem doar specula că ne vom întâlni din nou cu extratereştrii cefalopozi, coreeni cu versiunea lor de nanosuit şi eventual vom avea parte de o a doua plimbare în împonderabilitate prin nava nepământeană.

Need for Speed ?

Data de lansare: 2010

Nu ştim cum se numeşte încă, dar cei de la Electronic Arts au un nou titlu NFS în lucru. Nu se putea ca ei să rateze şi în anul 2010 o prezenţă în topul jocurilor cu maşini. Sarcina programării a căzut în seama celor de la Criterion Project, creatorii seriei Burnout. Acestea fiind spuse, putem doar specula că pasionaţii de curse realiste s-ar putea să fie dezamăgiţi la anul de următorul titlu Need for Speed.

Mafia II

Data de lansare: 26 ianuarie 2010

Cine vrea să intre în pielea unui imigrant italian şi să-şi facă loc cu Tommy gun-ul pe scara ierarhică a mafiei din anii ’50, va avea parte în ianuarie 2010 de jocul Mafia II. În pachet mai sunt incluse urmăririle cu maşini de epocă, colectarea taxelor de protecţie, precum şi confruntările cu poliţia şi clanurile rivale. Mafia II va fi inclus atât pe lista de jocuri pc din 2010, cât şi pe cea pentru consolele de ultimă generaţie.

Poate că 2010 nu va mai fi un an atât de prolific pentru industria jocurilor aşa cum au fost 2007-2009, însă fanii unor serii populare stau ca pe ace până la lansarea noilor titluri. Printre alte jocuri pentru PC din 2010 pe care nu le-am analizat în detaliu se numără Doom 4, Deus Ex 3, Mass Effect 2, Prey 2, Assassin’s Creed 2 şi Supreme Commander 2. Cine ştie dacă nu cumva anul viitor vom vedea o intrare puternică pe piaţă a ecranelor 3D, cu ochelarii aferenţi, odată cu ieşirea din criză.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News