Acer anunţă laptop-urile de gaming Predator Helios 700 şi 300, cu procesoare Intel gen 9 şi plăci grafice RTX

11.04.2019
Acer anunţă laptop-urile de gaming Predator Helios 700 şi 300, cu procesoare Intel gen 9 şi plăci grafice RTX

Acer a anunţat în cadrul evenimentului next@acer două noi laptop-uri de gaming foarte performante bazate pe tehnologii noi, precum procesoarele Intel Core din generaţia a 9-a şi plăci grafice NVIDIA RTX performante. Acestea se numesc Helios 300 şi Helios 700, cel din urmă folosind o tehnologie nouă numită HyperDrift, care permite tastaturii să gliseze înspre utilizator, oferind o mai bună răcire în utilizare.

Predador Helios 700: un laptop de gaming mare şi puternic cu design impresionant

Seria Predator Helios a evoluat mult în ultmii ani, de la dispozitive cu finisaje modeste, la adevărate laptop-uri de gaming de top. Modelul 700 pare să fie rezultatul ultimilor câţiva ani de dezvoltare, acesta fiind primul laptop pe care l-am văzut care să ofere o tastatură glisantă. Acer a venit în trecut cu primul laptop cu două plăci grafice şi ecran de 21” curbat, însă Helios 700, acesta pare să nu fie doar o demonstraţie de forţă, ci un desktop replacement cu adevărat utilizabil.

Acesta este echipat cu procesor Intel Core i9 din generaţia a noua de la Intel şi este livrat în configuraţii cu GeForce RTX 2070 sau 2080, până la 64 GB memorie RAM şi interfeţe de reţea Killer, compatibile cu standardul Wi-Fi 6 (802.11ax). Ecranul de 17” beneficiază de o rezoluţie Full HD şi afişează imagini la 144 Hz. Acer spune că acesta are un timp de răspuns de numai 3 milisecunde, în timp ce rata de împrospătare este adaptivă, fiind compatibil cu tehnologia G-SYNC de la NVIDIA.

Din imaginile disponibile, este destul de clar că Predator Helios 700 nu este un laptop tocmai portabil. Acesta are un corp mare şi greu, însă acest lucru îi permite două lucruri: în primul rând, vine echipat cu un sistem de răcire foarte performant echipat cu 2 ventilatoare bazate pe tehnologia proprietară AeroBlade 3D, care foloseşte conducte din cupru şi o cameră de vapori pentru a ţine temperatura de rulare scăzută. Tastatura HyperDrift poate coborî în utilizare, pentru a descoperi alte două fante de aerisire deasupra ventilatoarelor, pentru o eficienţă şi mai bună, în special atunci când este pornit un profil de overclocking (există şi un buton dedicat pe tastatură pentru asta).

Tastatura este iluminată cu LED-uri RGB şi foloseşte taste MagForce pe butoanele WASD, care beneficiază de actuare analogică. Touchpad-ul este montat sub tastatură, însă acesta este poziţionat pe o platformă ataşată de tastatură cu o balama. Atunci când tastatura este glisată în jos, trackpad-ul stă înclinat la un unghi, astfel fiind mai greu de atins în timpul jocului, mai ales când foloseşti un mouse.

Galerie foto

Predator Helios 700 va fi disponibil în magazinele din Europa începând cu luna iulie, iar preţul de pornire este de 2.700 euro.

Predator Helios 300: reîmprospătarea unei serii populare

Seria Helios 300 este cea mai bine vândută din tot portofoliul Predator de la Acer, iar noul model schimbă semnificativ design-ul, adoptând linii mai bine definite şi o nouă tastatură. Desigur, şi acest model este echipat cu cele mai noi tehnologii de la Intel şi NVIDIA, Acer oferind procesoare i5 şi i7 din generaţia a 9-a şi cipuri grafice GTX şi RTX 2070 Max-Q. Helios 300 beneficiază de maximum 32 GB memorie RAM, posibilitatea de a fi configurat cu două SSD-uri PCIe NVMe în RAID0 şi loc pentur un hard disk.

Tastatura iluminată beneficiază acum de butoane într-o nouă formă, decorate cu un font nou, iar acestea ajung acum până în marginea laptop-ului. Ecranele de pe seria Helios 300 vin în dimensiuni de 15 şi 17” şi oferă rată de împrospătare de 144 Hz cu latenţă de 3 milisecunde. Şi acest model beneficiază de opţiuni de overclocking folosind aplicaţia proprietară PredatorSense, activarea profilului fiind posibilă printr-o simplă apăsare de buton.

Galerie foto

Predator Helios 300 va fi disponibil în Europa tot din luna iulie, preţul de pornire fiind de 1.500 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult