Acer Aspire R7, un laptop neobişnuit cu ecran mobil

07.05.2013
Acer Aspire R7, un laptop neobişnuit cu ecran mobil

Acer a prezentat oficial laptopul pe care ni l-a arătat acum doua săptămâni doar în câteva secvenţe puţin edificatoare intercalate într-un clip publicitar bazat pe iminentul film Start Trek: Into Darkness. Noul Aspire R7 este un laptop convertibil Windows 8 care aduce un design interesant, acesta incluzând însă şi aspecte mai puţin atrăgătoare.

Partea inovatoare a acestui nou laptop este modul în care Acer a ales să implementeze ecranul, acesta fiind amplasat pe un picior flexibil. În funcţie de modul în care utilizatorul doreşte să folosească laptopul, acesta poate fi lăsat în poziţia obişnuită, poate fi ridicat deasupra tastaturii pentru a fi mai aproape de ochi şi pentru a face mai facilă interacţiunea tactilă, poate fi pliat complet deasupra tastaturii ca o tabletă sau poate fi rotit la 180 de grade, pentru a fi prezentat celor din jur.

Acest design aduce şi o schimbare care va descuraja unii utilizatori: tastatura şi touchpad-ul au făcut schimb de locuri, cel din urmă fiind amplasat acum lângă ecran. Motivaţia alegerii este evidentă, o poziţionare clasică împiedicând utilizarea tastaturii atunci ecranul este ridicat, însă cei care folosesc mult touchpad-ul vor fi probabil nemulţumiţi de alegere. Acer probabil că a decis că, din moment ce oricum ecranul este unul tactil, touchpad-ul poate fi considerat o dotare secundară care va fi accesată în prea puţine situaţii.

Dincolo de design, Acer Aspire R7 foloseşte componentele clasice ale unui Ultrabook, fără să fie însă inclus în această categorie. Carcasa monobloc din aluminiu ascunde configuraţii bune, care oferă procesoare  Intel Core i5-3337U sau Intel Core i7-3537U, interfaţă grafică dedicată opţională NVIDIA GeForce 750M, până la 12 GB de memorie RAM şi stocare internă de 1 TB, în cazul alegerii unui HDD, sau 256 GB, în cazul SSD.

Ecranul are o diagonală de 15,6” cu panou IPS şi rezoluţie Full HD. Lista de dotări mai include ieşire HDMI, două porturi USB 3.0 şi un port USB 2.0, interfeţe Wi-Fi şi Bluetooth, cititor pentru carduri şi un adaptor separat care aduce în plus porturi VGA, Ethernet şi încă două porturi USB. Dotările multimedia includ o cameră Web, patru difuzoare şi două microfoane.

Aspire R7 are o greutate de 2,4 kg iar bateria internă oferă o capacitate de 53 Wh, care promite o autonomie de 4,5 ore. Portabilul va fi disponibil începând cu jumătatea lunii mai la preţuri care vor începe de la 1000 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News