Aplicaţia săptămânii: Giphy Cam

13.09.2015
Aplicaţia săptămânii: Giphy Cam

Animaţiile de tip GIF au devenit un simbol al internetului, acestea fiind folosite ca răspunsuri în conversaţii aproape peste tot în mediul online. Popularul serviciu Giphy a decis să ofere astfel o metodă simplă prin care utilizatorii săi să îşi creeze propriile animaţii pe care să le distribuie prietenilor de pe reţelele de socializare. Astfel a apărut Giphy Cam, o aplicaţie pentru smartphone care înregistrează exclusiv în format .gif.

Cei care au folosit în trecut alte aplicaţii dedicate camerei foto de pe smartphone ştiu deja la ce să se aştepte. Interfaţa principală a aplicaţiei este simplă şi intuitivă, putând înregistra şi urca o animaţie pe serverele platformelor online în numai câteva secunde. Giphy Cam nu oferă setări avansate sau ecrane prea complicate de configurare, toată interacţiunea cu aplicaţia fiind realizată în primul ecran.

În partea de sus este afişat semnalul video de pe camera foto aleasă (frontală sau principală), în centru există un buton pentru înregistrare, ia în partea de jos pot fi alese filtre, efecte speciale sau animaţii care să apară peste ceea ce este înregistrat. Momentan există cinci categorii de efecte care pot fi aplicate animaţiilor, însă acestea pot fi selectate numai înainte de începerea înregistrării.

Durata de înregistrare a animaţiilor este condiţionată de cât de mult este ţinut butonul de înregistrare apăsat, însă nu poate depăşi şase secunde. Imediat după înregistrare, aplicaţia oferă posibilitatea de a salva animaţia local, pe smartphone, sau de public pe reţelele de socializare compatibile. Giphy Cam oferă scurtături pentru iMessage, Facebook Messenger, Twitter, Instagram şi Mail, însă orice aplicaţie listată în meniul Share poate să primească imaginile animate înregistrate.

Cei care doresc să răspundă la mesaje folosind animaţii personalizate au acum o soluţie simplă şi gratuită, iar cei care doresc să trimită clipuri video scurte fără să consume mult trafic de internet pot apela la animaţii în format GIF. De asemnea, redarea acestor clipuri este de multe ori automată şi nu se face într-un player separat, ceea ce ar putea constitui un avantaj pentru cei care nu doresc să jongleze cu mai multe aplicaţii pentru a reda conţinutul.

Aplicaţia Giphy Cam este disponibilă gratuit în AppStore. Am ataşat mai jos câteva exemple de creaţii care pot fi realizate cu ajutorul lui Giphy Cam.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult