Windows 10 primeşte utilitar pentru oprirea actualizărilor automate

Windows 10 primeşte utilitar pentru oprirea actualizărilor automate

Windows 10 se lansează oficial peste doar câteva zile, însă utilizatorii din cadrul programului Insiders au raportat multe dintre problemele pe care noul sistem de operare Microsoft încă le are, iar compania pare să fi trecut deja la acţiune. În urma plângerilor la adresa sistemului automat de actualizări ascunse din varianta Home, a fost lansat un utilizar care le poate dezactiva la comandă.

În Windows 10, componenta Windows Update nu se ocupă doar cu actualizarea securităţii şi corectarea problemelor din sistemul de operare, ci descarcă şi instalează în fundal şi noi driveri pentru componentele computerelor. După lansarea şi instalarea automată a driverului 353.54 de la NVIDIA, care a afectat mai mulţi utilizatori de soluţii grafice ale producătorului, Microsoft a lansat o unealtă foarte simplă, care oferă două opţiuni: fie poţi dezactiva instalările ascunse de tot, fie poţi să le selectezi manual ce să nu fie actualizat.

Acest utilitar nu este însă atât de uşor accesibil oricui, KB3073930 fiind ascuns în instrucţiunile de troubleshooting de pe site-ul oficial Microsoft. Odată descărcat însă, acesta este foarte simplu de folosit, putând opta pentru setările preferate cu doar câteva click-uri. Utilizatorii Windows 10 Pro şi Enterprise nu vor fi afectaţi de acest probleme şi nu au nevoie de acest utilitar, întrucât aceste variante includ astfel de opţiuni din start. 

Download KB3073930

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult