GeForce Experience devine Open Beta, NVIDIA promite să simplifice optimizarea jocurilor Windows

28.01.2013
GeForce Experience devine Open Beta, NVIDIA promite să simplifice optimizarea jocurilor Windows

La o lună după ce a lansat noua sa aplicaţie pentru optimizarea jocurilor Windows pentru un grup de 40.000 de utilizatori, NVIDIA oferă acum GeForce Experience tuturor utilizatorilor interesaţi să experimente cu versiunea Beta a acestui produs.

GeForce Experience este un produs care urmăreşte să facă mai uşoară viaţa amatorilor de jocuri care folosesc plăci video NVIDIA şi nu doresc să piardă timp cu căutarea setărilor optime, oferindu-le profiluri precalculate care se pot aplica cu un simplu click. Deşi este o soluţie cloud, GeForce Experience are în spate multă muncă manuală, jocurile importante fiind testate pe diferite configuraţii hardware pentru a descoperi o cale de mijloc care să ofere un nivel grafic cât mai bun fără a pierde performanţă.

Aflat momentan în stadiul Beta, GeForce Experience oferă suport pentru doar 41 de jocuri, iar suportul hardware pentru procesoare este încă limitat. Odată cu lansarea publică de ieri, NVIDIA a adăugat şi mai bătrânele procesoare Core 2 Duo şi Core 2 Quad pe lista sistemelor de referinţă, introducând şi suport pentru rezoluţia de 2560 x 1440 pixeli.

Profilurile oferite afectează parametrii de bază precum nivelul antialiasing-ului, motion blur sau calitatea texturilor, acestea fiind optimizate pentru fiecare combinaţie de procesor şi placă video şi putând fi oricând îmbunătăţite ulterior în cazul descoperirii unor probleme sau îmbunătăţirii performanţelor prin actualizarea driverelor.

Initiativa NVIDIA este interesantă, însă rămâne de văzut cât de bine se va achita compania de promisiunea de a oferi compatibilitate cu cât mai multe jocuri şi platforme hardware diferite. Cei curioşi îl pot încerca însă chiar de acum.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News