Google Chrome Beta integrează suport nativ pentru camerele Web

Google Chrome Beta integrează suport nativ pentru camerele Web

Versiunea beta a browser-ului Google Chrome a primit ieri o actualizare care aduce suport pentru camerele Web fără a mai apela la plugin-ul Adobe Flash şi o serie de îmbunătăţiri pentru tipărirea cloud.

Bazat pe interfaţa software de dezvoltare WebRTC (Web Real-Time Communication), componentă a standardului HTML5, suportul pentru camere Web şi microfoane a fost implementat de către Google în cadrul ultimei versiuni beta, acesta urmând să permită accesarea perifericelor care oferă captura audio sau video şi să faciliteze astfel comunicarea bidirecţională. Pentru a demonstra capacităţile acestei noi facilităţi, doi dezvoltatori au prezentat o aplicaţie HTML5 care oferă un xilofon virtual la care utilizatorii pot cânta prin simple mişcări ale mâinii.

Google Chrome WebRTC

Actualizările vor ajunge în cadrul unei versiuni stabile în circa o lună. Google Chrome nu este singurul browser care va oferi suport WebRTC, atât Mozilla cât şi Microsoft anunţând şi ei că testează această componentă a standardului HTML5.

Odată cu această actualizare beta, Google a îmbunătăţit şi modul în care Chrome se integrează cu platforma sa cloud pentru tipar, acesta oferind acces rapid la imprimantele setate direct din meniul Print atât în versiunile sale desktop cât şi mobile.

Google Cloud Print

Urmărește Go4IT.ro pe Google News