Google Now Launcher, disponibil acum pentru majoritatea telefoanelor cu Android

Google Now Launcher, disponibil acum pentru majoritatea telefoanelor cu Android

Google Now Launcher, interfaţa pentru Android lansată anul trecut odată cu seria de telefoane Nexus 5 este disponibilă acum pentru toate dispozitivele bazate pe Android 4.1, sau mai noi.

Extins mai întâi pentru gama Nexus, incluzând seriile Nexus 4 şi Nexus 7,  Google Now Launcher poate fi acum folosit cu aproximativ 75% dintre dispozitivele cu Android aflate în circulaţie.

Noul launcher alocă serviciului de asistenţă Google Now un panou dedicat, accesibil printr-o alunecare din stânga ecranului principal. Interfaţa foloseşte icon-uri ceva mai mari decât launcher-ul standard folosit de majoritatea telefoanelor cu Android şi permite gruparea aplicaţiilor în directoare, accesibile din ecranul principal.

Cu widget Google Search fixat permanent în ecranul principal şi acces facil la principalele aplicaţii şi servicii Google, noul launcher este propus ca alternativă pentru înlocuirea interfeţei Android furnizată de producătorii dispozitivelor.

Google Now Launcher este disponibil gratuit pentru instalare în magazinul Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult